5 dingen waar je een new mom super gelukkig mee maakt als je op kraamvisite gaat

Kinderen Gina Koninkx 7 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Hiep hiep, hoera! Iemand in jouw omgeving is trotste ouder geworden van een lieve, kleine baby. Heb je een invite ontvangen om op kraamvisite te komen? Geweldig natuurlijk om dat kleine wondertje met eigen ogen te aanschouwen.

Als je bent uitgenodigd om op kraamvisite te komen, is het wel zo fijn als je ook aan de newborn parents denkt. Na zo’n bevalling staat hun wereld op z’n kop en kunnen ze wel wat hulp van jou gebruiken.

Denk aan deze dingen als je op kraamvisite gaat

Steek je handen uit de mouwen en help het kersverse ouderpaar op weg. Ze zullen je ontzettend dankbaar zijn.

1. Een voorraad eten

Maak een voorraad eten voor ze klaar. Het liefst iets wat je makkelijk kan invriezen. De eerste weken zullen de new parents echt nog even hun draai moeten vinden in het huishouden. Hoewel er de eerste dagen een kraamverzorgster door het huis dwaalt, is dat na een week alweer voorbij. Hoe fijn als ze zich dan geen zorgen hoeven te maken over het avondeten. Tip: maak bakjes pastasaus of soepen. Dit kunnen ze makkelijk in de vriezer bewaren en opwarmen wanneer het nodig is. Vul de pasta en soep met een goede portie groenten.

2. Een luisterend oor bieden

Zeker als iemand voor het eerst moeder is geworden, heeft ze heel wat verhalen te delen over alles wat ze voor het eerst meemaakt. Van de bevalling tot die vervelende borstontsteking en de eerste buikkrampjes van haar kleintje. Bied een luisterend oor tijdens je bezoekmomentje en laat haar honderduit vertellen. Dat kan ze echt wel waarderen.

3. Aandacht voor de andere kids

Als de new mom al een of meerdere kids in huis heeft rondrennen, is het fijn als je hen wat aandacht kan geven. Zo heeft ze zelf weer even haar handen vrij voor de jongste van de telg of krijgt ze even de kans wat langer uit te rusten in bed. Ontferm je als een ware oppas over haar kids, echt, ze zal je dankbaar zijn.

4. Laat je leiden door haar wensen

Op eigenlijk alle vlakken. Als je op kraamvisite gaat bij iemand die net is bevallen, is het belangrijk te luisteren naar wat zij prettig vindt. Is het na een halfuur genoeg voor haar, vertrek dan ook. Ligt de baby nét in bed na een vreselijke huilnacht? Super jammer als je het kleintje niet met open ogen kan aanschouwen natuurlijk, maar dat komt echt nog wel.

5. Vraag of je een klusje kan doen

Hartstikke fijn hoor die week kraamverzorgster, maar daarna zijn de newborn parents weer helemaal op zichzelf aangewezen. Ho maar dat de meeste vrouwen na één week fit en fris genoeg zijn alle huishoudelijke taken weer op zich te nemen. Omdat ook de papa’s en mama’s die niet zijn bevallen moeten wennen aan hun nieuwe leven met kleintje, is het fijn als ze in de weken na de bevalling wat extra hulp krijgen. Bied aan om het huis te stofzuigen of een wasje te strijken. Alle kleine beetjes helpen.

Leuke alternatieven en ideeën als je niet op kraamvisite kunt gaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme