20 Dingen waar we ons stiekem ie-de-re dag aan ergeren

Persoonlijk Redactie 3 okt 2019
Leestijd: 4 minuten

Ergernissen hebben we elke dag wel, alleen spreken we ze niet uit. Tenminste, naar ons zelf misschien en gillen soms hier en daar wat, maar we gaan nou niet heel gezellig aan de eettafel vertellen waaraan we ons vandaag hebben geërgerd.

Toch zijn ze er, die onbenullige ergernissen die ons niet doen wakker liggen, maar dat als ze zich opstapelen toch als last worden gezien. Je ondergaat ze, maar je doet er verder niets mee. Gewoonweg omdat je er niets mee kunt doen. Ach er zijn inderdaad ergere dingen op de wereld, maar een potje zeuren op z’n tijd werkt hartstikke ontspannend. Komen ze:

1. Medeweggebruikers

Die niet opletten, roekeloos rijden of aan het bellen zijn tijdens de rit. Super irritant!

2. Vertraging in het OV

Zucht, steun, puf. Ja inderdaad zucht, steun, puf, hoezo kan het nog steeds zo zijn dat treinen niet gewoon op tijd rijden?

3. Niet weten waar je sleutels zijn

Eigen schuld natuurlijk, maar deze fout maak je elke dag weer. En elke dag roep je weer “Hé schat, heb jij toevallig ergens m’n sleutels gezien?”. Niet alleen voor jou maar ook voor je partner een bron van ergernis.

4. Lege verpakkingen die zijn teruggezet

Of in ieder geval die echt bijna leeg zijn. Neem nou een pak melk waar nog net een mini laagje melk in zit. Lang niet genoeg voor je koffie of laat staan een glas melk voor de kids. Kon de vorige persoon dit niet gewoon in zijn of haar glas erbij gooien…?

5. Rotzooi verspreid door het huis

Schoenen van je man, LEGO-blokken van je kind, uitgedroogde bananenschillen; ruim je rotzooi achter je kont op! Je lijkt wel een menselijke stofzuiger die elke avond weer datzelfde parcours aflegt. Je hoort ons niet klagen hoor, het zit nu eenmaal in ons systeem, maar af en toe…

6. Na je werk naar de supermarkt gaan om een pompoen te halen voor je pompoensoep

En dat dan blijkt dat de pompoenen uitverkocht zijn.

7. Partners die zeggen: “Ik hoef geen toetje hoor!”

Om vervolgens wel jouw dessert aan te breken

8. Apparaten die niet naar jouw zin werken

Een telefoon die uitvalt, een computer die traag is, een babyfoon die stoort. Hoelang blijft deze ergernis nog doorgaan?

9. Dagelijkse taken

Een afwasmachine in- en uitruimen, de was ophangen, luiers verschonen, bedden opmaken. We doen het liever niet, maar we moeten wel.

10. Bureaustoelen die niet goed zijn afgesteld

En jij niet weet wat dan wel de goede hoogte is, maar dit continu vergeet te vragen. Heb je ‘m eindelijk goed, verstelt een collega ‘m als je een dag vrij bent. Zucht.

11. Netflix of een digitale tv-ontvanger die nog niet helemaal wakker is

Of iets dergelijks. Vijf minuten moeten wachten tot het ding is opgestart of geladen is, is niet oké! De bioscoop is dan misschien niet meer helemaal van nu, maar je weet in ieder geval wel dat de film op tijd begint.

12. Een lamp die stuk is en waardoor het eigenlijk best donker is in huis

Of een lamp die echt verschrikkelijk licht afgeeft. Telkens vergeet je een nieuwe te kopen, maar het komt er maar niet van. Dus, wat ga je morgenochtend doen?

13. Traag internet

Zit je zelf net lekker in de werkflow, opent die ene pagina maar niet omdat de wifi heeft besloten ‘eventjes niet mee te werken’… Misschien wel ergernis nummer één.

14. Onafgewerkte to-do lists

Die ‘oh-ja-vergeten!’-momenten die je de volgende dag evengoed weer vergeet.

15. Pinautomaten waarbij het geld op is

Of waarbij je alleen nog maar €50,- of meer kunt pinnen.

16. Regen

Doe je niets aan, maar wat is het tergend als je naar buiten moet.

17. Peper aan je vinger hebben

En dan ‘s avonds je lenzen uitdoen. Au!

18. Overvolle prullenbakken

Waar je toch nog even een leeg pak melk bij probeert te stoppen. Zo’n ergernis waar je natuurlijk zelf iets aan kunt doen, maar liever niet doet.

19. Gaan slapen met een koude neus en koude voeten

Oef, slapen met koude voeten = sowieso niet kunnen slapen.

20. Telemarketing

Met als hoogtepunt “Dan ben ik u, volgens de rechten van de telemarketing, in ieder geval nog even verplicht om u te wijzen op het Bel-Me-Niet Register” waar het je belachelijk veel moeite kost om je af te melden. Alsjeblieft, blijf een keer 2 minuten langer aan de lijn, zodat je je kunt afmelden. Echt, scheelt bergen energie.

Zo, dit was ons klaaglijstje. We willen het niet, maar doen het toch. Herkenbaar? Gooi je frustraties (hoe onredelijk ook) er even uit en onthoud:

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme