Danny (36) : ‘Ik heb mezelf weggecijferd voor mijn zoon’

Algemeen Valéry de Voijs 7 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Wanneer Danny (36) en zijn vriendin uit elkaar gaan, maakt de jonge vader een hoop compromissen. Achteraf twijfelt hij aan de compromissen die hij heeft gemaakt en twijfelt hij of het allemaal de moeite waard is geweest.

“Kim (30) en ik hadden zo’n relatie waar iedereen jaloers op was. In onze vriendengroep werden we de Barbie en Ken genoemd, aangezien wij in de ogen van onze vrienden alles hadden wat onze hartjes begeerden.

Mentale gezondheidsproblemen

Hoewel het van de buitenkant misschien allemaal perfect leek, was het tussen mij en Kim en mij helemaal niet zo geweldig. Kim dealde namelijk al enige tijd met mentale gezondheidsproblemen.

Na de geboorte van onze zoon ging het namelijk niet goed met haar, en ze kwam in een depressie terecht. Daarbij kon ze heel manipulatief zijn, en vertoonde ze zelfs narcistische trekjes. We kregen steeds vaker ruzie , en de spanning in huis werd ondraagbaar.

Eigenlijk had niemand iets door. Ik mocht tegen niemand zeggen dat Kim naar een psycholoog ging, en in het bijzijn van onze vrienden zette ze altijd een masker op.

Onze zoon ging nog maar net naar de basisschool, toen wij besloten om uit elkaar te gaan. Deze beslissing was niet gemakkelijk, maar ik besefte dat het noodzakelijk was om afstand te nemen van haar. Ik wilde dat mijn zoon gelukkig was, en met alle spanning thuis, was dat niet mogelijk.

Ik heb op mijn toenmalige vriendin ingepraat en haar overtuigd dat we uit elkaar moesten gaan. Uiteindelijk ging ze akkoord, maar ze liet mij weten dat ze per direct terug zou verhuizen naar het dorp in Zeeland waar zij vandaan kwam. Ook liet ze me weten dat ze onze zoon mee zou nemen en ze stelde voor dat ik hem één keer in de twee weken kon zien.

Dit kon ik niet accepteren

‘Je bent gek’ zei ik, toen ze met dit voorstel kwam. Al die jaren pikte ik veel van haar, maar dit kon ik niet accepteren. Ik ging hier absoluut niet mee akkoord. Ik wilde mijn zoon niet kwijt. Ook al moest ik afscheid nemen van mijn huwelijk, ik wilde mijn gezin dicht bij me houden. Ik hield nog steeds van Kim, en wilde mijn zoon zo veel mogelijk zien.

Om haar te overtuigen om toch in Alkmaar te blijven , heb ik haar gezegd dat ze in ons huis mocht blijven wonen. Zij werkte zelf niet, dus naast de riante allimentatie die ik betaalde, kwam de hypotheek van de villa op mij aan.

Zelf ben ik in het omgebouwde tuinhuis in de tuin van mijn ouders gaan wonen. Het tuinhuis is van alle luxe voorzien, dus ik mag niet klagen maar het is geen ideale situatie. Op dit moment ben ik financieel niet in staat om dubbele hypotheekkosten te dragen, of een ander apartment te huren.

Daarbij kreeg ik laatst de kans om het bedrijf van een klant over te nemen. Ook deze deal kreeg ik financieel niet rond. Ik ben heel blij dat ik mijn zoon dicht bij me heb, maar soms twijfel ik of ik niet de foute keuze heb gemaakt. Ik zet namelijk mijn eigen leven aan de kant voor mijn ex en zoon.”

Surraya had negen maanden lang HG: ‘Ik heb mijn hele buik kapot gespuugd’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme