Kaas, drankjes en dekentjes: zo creëer je een knus avondje

Gesponsord Redactie 14 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

But baby it’s cold outside… Precies! Daarom blijven we knus binnen. Hoogste tijd dus voor een gezellig avondje samen met je lief. Welke lichten zet je aan, wat staat er op de planning en wat zet je op tafel? Dit zijn de ingrediënten voor een date night als nooit tevoren.

Het zit ‘m in de details

De grote lichten kun je uit laten en met wit licht wordt je date night er ook niet gezelliger op. Kies liever voor indirect, geel licht. Of steek ouderwets wat kaarsen aan! Romantischer dan dat gaat het niet worden. Met wat extra kussens en een paar fleecedekens op de bank – of misschien zelfs op de vloer, als je een lekker zacht vloerkleed hebt – creëer je een knus zithoekje waarin jullie lekker tegen elkaar aan kunnen kruipen.

Old Amsterdam borrelplank

Lekker eten

Een date night is niet compleet zonder lekkere hapjes. Met Old Amsterdam presenteer je in een handomdraai een bijzondere borrelplank. De kaas, die zijn naam dankt aan een stad vol creatieve, uitgesproken inwoners, tilt jouw borrelplank direct naar een hoger niveau. Old Amsterdam is een oude kaas, hartig en lichtzoet van smaak. Rijk aan rijpingskristallen en toch snijdbaar. Snijd ‘m in stukjes en serveer er een fijne chutney bij. Of kies voor het schuitje dat je zo op tafel zet. En wat dacht je van blokjes Old Amsterdam XO Edition, de speciale, extra lang gerijpte variant die alleen met de feestdagen verkrijgbaar is? En dan in combinatie met huisgemaakte vijgenchutney! De intense smaak van de extra gerijpte kaas gaat perfect samen met het zoete en zachte van de chutney. Maar wil je écht uitpakken, dan tover je een borrelbrood met Old Amsterdam, pesto en walnoten tevoorschijn. Snijd een brood horizontaal en verticaal, vul de naden met de ingrediënten en zet het geheel daarna eventjes in de oven. Hello cheesy goodness!

Game night

Let op: dit is alleen leuk als jullie allebei goed tegen jullie verlies kunnen! Anders kun je ganzenbord, mens erger je niet of een kaartspel maar beter overslaan. Kun je wél goed tegen je verlies, dan kan het juist grappig zijn om elkaar een beetje te teasen met jullie winst. Heb je wel zin in een soort spel, maar niet in iets competitief, kijk dan eens of je een zogenaamde ‘kletspot’ op de kop kunt tikken. Zo’n potje zit vol met tientallen vragen die jullie elkaar kunnen stellen. Grote kans dat er iets verrassends uit komt!

Bijpassende drankjes

Bij een romantische avond met een borrelplank vol goede kaas, hoort natuurlijk een bijpassend drankje. Maar wat drink je nu eigenlijk bij kaas? De meeste mensen vinden bier en oude kaas waarschijnlijk wel een spannende combi. En bij een stuk Old Amsterdam doet een krachtige rode wijn het altijd goed. Maar wist je dat ook whisky en zelfs sommige soorten thee een hit kunnen zijn? Zo laat zwarte thee met een vleugje citroen – zoals ceylon – Old Amsterdam karamelachtig smaken en zorgt het hoge alcoholpercentage van de whisky ervoor dat de vetcellen in de kaas worden afgebroken en alle smaken vrijkomen. Hoog tijd dus voor een proeverij! Haal een paar flessen in huis en kom er zelf achter welk drankje jullie het lekkerst vinden bij welk hapje.

Old Amsterdam
Bron: Old Amsterdam

Favoriete serie

Niets lekkerder dan samen onderuit zakken en onder het genot van een hapje en een drankje jullie favoriete serie of film te bingen. Houden jullie niet van hetzelfde genre? Geen probleem! Wissel elkaar dan af. Kan jij tijdens de thrillers lekker tegen je lief aankruipen en leert jouw lover misschien eindelijk romantische komedies te waarderen.

Weg met die telefoon!

We weten dat dit lastig is. Instagram lonkt en in je app-lijst is er vast wel iemand die met je wil praten. Als je dat ding eenmaal hoort trillen, is het zó moeilijk om ‘m te laten liggen. Doe dat deze avond toch een keer. Zet je geluid op stil – of liever nog: zet je telefoon uit. Vanavond geven jij en je partner alleen aandacht aan elkaar. En geloof ons: je telefoon kan heus een avondje zonder jou. Veel plezier!

Benieuwd naar de producten en recepten van Old Amsterdam? Neem eens een kijkje op de website!

In samenwerking met Old Amsterdam

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen