Datenight met je partner? 5 leuke dates buiten de deur die ook nog eens hartstikke betaalbaar zijn

Relatie Gina Koninkx 21 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Als jij en je partner de liefde een beetje levendig willen houden in jullie relatie – en wie lang een relatie heeft zal dat ongetwijfeld herkennen – is het goed om avondjes uit te plannen. Ga minimaal elke twee weken een avond op pad met elkaar om aandacht aan elkaar te besteden.

Vinden jij en je partner het lastig om elke keer weer een nieuwe (originele) date te bedenken die ook nog eens niet te duur is? Maak je geen zorgen wij hebben vijf date ideeën voor jullie op een rij gezet.

1. Ga picknicken met je partner

Je hoeft helemaal niet duur te gaan uiteten om een leuke datenight te hebben. Bereid thuis lekkere hapjes voor en pak een mand met kleed. Zoek een fijne plek uit in het park of op het strand en ga er eens goed voor zitten. Onder het genot van een lekker glaasje wijn en een hapje kunnen jullie eindelijk even relaxen zonder kids.

2. Ga naar een lezing

In plaats van naar de bioscoop te gaan kunnen jullie er ook voor kiezen om iets heel anders te doen. Cultuurhuizen organiseren geregeld debatavonden of lezingen van allerlei interessante personen. Hartstikke leuk om met je partner naartoe te gaan en ook nog eens leerzaam.

3. Laat elkaar belangrijke plekken van vroeger zien

Het klinkt misschien een beetje raar maar dit gaat ongetwijfeld leuke herinneringen ophalen. Stap in de auto en laat je partner (en andersom) belangrijke plekken uit je jeugd of de periode daarna zien. Wel handig natuurlijk als dat enigszins in de buurt is. Rij naar je oude basisschool en vertel over die periode en laat jouw partner hetzelfde doen. Een hele leuke manier om mooie herinneringen op te halen en elkaar mooie verhalen te vertellen.

4. Bezoek een foodfestival

Tegenwoordig heeft elke stad wel een foodtruckfestival en het is een leuke plek om samen met je partner een gezellige avond te hebben. Het is lang niet zo duur als gaan uiteten en de sfeer is ook nog eens hartstikke leuk en informeel. In het najaar of de winter kun je ook naar een overdekte foodhall gaan.

5. Maak een mooie fietstocht

Bedenk om mooie fietsroute om samen met je partner af te leggen. Door de duinen, langs de stad en in het groen. Als jullie naast elkaar fietsen hebben jullie lekker de tijd om te kletsen en het is ook nog eens helemaal gratis. Niet te moeilijk denken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme