Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 31 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

5 signalen waardoor je weet dat je er nog niet aan toe bent om weer te daten

Ben je onlangs of al een hele tijd, misschien zelfs jaren geleden, door een break-up heengegaan? Dan is je ongetwijfeld al eens de gedachten gepasseerd om weer te gaan daten. In sommige gevallen een uitstekend idee, maar het kan ook zo zijn dat je er helemaal nog niet aan toe bent.

Nog niet toe aan daten na een break-up

Op een gegeven moment besluit je om weer te gaan daten, misschien al snel na een break-up, misschien pas na jaren. Dat maakt niet uit, als het maar goed voelt voor jezelf. Laat daar zeker een ander niet over judgen. Echter kan het wel zo zijn dat je er nog helemaal niet aan toe bent. Deze vijf signalen kunnen daarop duiden.

1. Je hebt jezelf niet voldoende tijd gegund

Om over je break-up heen te komen, heb je tijd nodig. Ook als je lang in een situatie hebt gezeten waarin geen spraken meer was van liefde (en je je partner voor je gevoel al veel eerder hebt losgelaten. Het is belangrijk om te ervaren hoe het is zonder partner. Om je leven weer op de rit te krijgen nadat je relatie is verbroken – of die keuze nou vanuit jou kwam of vanuit je partner.

Gun jezelf voldoende tijd om weer echt jezelf te worden. Zo leer je jezelf alleen maar beter kennen en kun je na een periode beter reflecteren op je relatie die is overgegaan en wat je in de toekomst wél zoekt in een partner. Het zal je helpen uiteindelijk veel gelukkiger te worden, in de eerste plaats met jezelf.

2. Je vergelijkt je dates met je ex

Een ander duidelijk signaal dat je nog niet toe bent aan daten, is dat je nog niet over je ex heen bent. Dit kan ertoe leiden dat je je dates gaat vergelijken met je ex. Dan zijn ze sowieso al kansloos als je nog met je koppie bij je vorige partner zit.

3. Je wíl helemaal niet daten

Misschien heb je jezelf aangepraat, of hebben je vriendinnen dat gedaan, dat het hartstikke leuk is om weer te gaan daten. Wellicht ben je daar nog helemaal niet aan toe op dit moment. Luister daarom goed naar je eigen gevoel. Als alles van binnen schreeuwt dat je nog meer tijd nodig hebt voor jezelf, neem dan ook de tijd.

4. De break-up met je ex is niet definitief

Als je nog unfinished business hebt met je ex-partner, is het goed om eerst dat af te sluiten voordat je weer gaat daten. Dat kan namelijk voor behoorlijk complexe situaties zorgen en dat is wel het laatste wat je nu kunt gebruiken. Zorg ervoor dat de dingen echt afgesloten zijn, en als er sprake is van eventueel weer bij elkaar komen, is daten al helemaal geen goed idee.

5. Je date uit wraak of om je weer beter te voelen

Dit is niet de goede reden om weer te gaan daten. Sterker nog, dit zijn heel duidelijke signalen dat je absoluut nog niet over je break-up heen bent. Wraak nemen op je ex of proberen je beter te voelen door je aandacht te geven aan nieuwe potentiële lievers, gaat je niet helpen dit hoofdstuk goed af te sluiten voor jezelf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme