Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kinderen 21 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

De 5 beste films en series over pesten die je (met je kind) wil kijken

Hopelijk kan het je niet ontgaan zijn dat het deze week de Week tegen Pesten is. Het hoofdthema van dit jaar is cyberpesten en biedt ruimte voor scholen, leerlingen en ouders om pesten bespreekbaar te maken. Op Netflix vind je een aantal steengoeie films en series die het thema pesten aanraken en behandelen. Voor alle leeftijden is er wat te vinden, met deze 5 films en series over pesten die de moeite waard zijn.

A Girl Like Her (9+)

Deze documentaire-achtige film laat het leven van Jessica zien. Jessica is misbruikt en werd daarvoor uitgelachen. Ze wilde zelfmoord plegen, maar met behulp van een verborgen camera openbaart ze haar geheimen.

13 Reasons Why (16+)

Deze spraakmakende serie draait om Clay, die er in 13 afleveringen achter probeert te komen waarom zijn klasgenootje en crush Hannah zelfmoord heeft gepleegd. Niet voor niets een van de meest gelauwerde en veelbespreken series op Netfix van het afgelopen jaar. Must watch met je tiener of zelf in je eentje op de bank met een bak popcorn en glas wijn.

Audrie & Daisy (12+)

De twee tienermeisjes in deze documentaire worden aangerand maar ontdekken dat hun aanranding niet serieus wordt genomen. Dankzij social media worden hun problemen alleen nog maar erger. Een thema dat heel erg relateert aan het huidige social media gebruik en hoeveel impact dit kan maken op de levens van jonge kinderen.

Spijt! (9+)

David’s klasgenoot Jochem wordt gepest omdat hij te dik is. Ondanks dat David er steeds vaker iets aan probeert te doen, blijkt het helaas te laat.

De Boskampi’s (6+)

Rik Boskamp wil maar één ding: niet meer gepest worden. Om wraak te nemen op zijn pestkoppen verzint Rik een list en doet hij het alsof zijn vader een grote maffiabaas is. Top Nederlandse serie, waar veel Nederlandse kinderen zich in zullen herkennen.

LEES OOK: Hopelijk treffen al onze kinderen zo’n geweldige lerares, die pesten in de klas op een formidabele manier aanpakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme