Een kijkje in de kinderkamer van Annemarie (37): ‘Investeren in een té duur speeltentje’

Lifestyle Laurien Bleeker 6 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Een kijkje in de kinderkamer van… laten ouders de zorgvuldig ingerichte kinderkamers van hun kroost zien. Dat kan een prachtige, minimalistische #sadbeige kinderkamer zijn, maar ook een over-the-top babykamer met glitters, unicorns en alle kleuren van de regenboog.

Dit keer nemen we een kijkje in de kinderkamer van Annemarie (37), moeder van Marie-Jolie Coco.

De kinderkamer van Annemarie

Een kijkje in de kinderkamer van iemand anders nemen is hartstikke inspirerend en het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om eens te gluren, toch? Voor het gemak zoeken we ook meteen voor je uit waar al die hebberigmakende musthaves te koop zijn.

Wie is Annemarie?

Annemarie is hoofdredacteur van BEDROCK en moeder van Marie-Jolie Coco van bijna twee.

Favoriete kinderwinkels?

“Dat zijn er veel! Waar ik woon heb je Store of Daydreams waar je echt bijna alle mooie merken kunt scoren. Donsje bijvoorbeeld. Voor interieur heb ik echt een eclectische mix met vintage meubels, behang en een tentje van Morris & Co, kunst van Kat Klerkx, beddengoed van Gabor & Friends en het tapijt is van The Loom and Co.”

Thema van de kinderkamer?

“Het is echt een eclectische mix en ik heb eigenlijk gewoon alles gekocht en verzameld wat ik mooi vond. De spiegel boven de commode hing ook al in mijn eigen meisjeskamer. De commode is van mijn oma geweest. Doordat we veel hergebruiken of tweedehands kopen, kunnen we ook
investeren in een kostbaar vloerkleed of té duur speeltentje.”

de kinderkamer van Annemarie3
Bron: privébeeld, credits Anouk Moerman

Inspiratie haal je uit?

“Inspiratie vind ik overal. Als ik iets zie, maak ik er een foto van of sla ik het op. Anders vergeet ik het weer of kan ik het never nooit meer terugvinden. Ik heb een favorietenlijst op Marktplaats, een mapje met printscreens van items uit winkels en een Instagram map met alleen maar mooie plaatjes. Soms kom ik ook bij iemand thuis waar ik inspiratie op doe, maar meestal zijn het toch boeken of interieurdesigners die ik spot voor inspiratie.”

Hoe richt je een kamer in?

“Wij zijn begonnen met het behang. Dat hadden we al aangeschaft toen we het huis kochten. Uiteindelijk is het een bij elkaar geraapt zooitje waarbij alles tóch goed matcht. Ik heb er wel voor gekozen om alle meubels wit te laten, om vooral pastelkleuren te gebruiken en om in alle slaapkamers op de eerste verdieping oranje gordijnen te hangen. Zo blijft het toch een geheel.”

de kinderkamer van Annemarie2
Bron: privébeeld, credits Anouk Moerman

Jouw stijl in vijf woorden?

“Eclectisch, romantisch, dromerig, kleurrijk en vintage.”

Wat vind je het belangrijkste aan de kinderkamer?

“Dat het een fijne, veilge en knusse plek is waar Marie-Jolie tot rust kan komen en kan spelen. Haar eigen wereld.”

de kinderkamer van Annemarie4
Bron: privébeeld, credits Anouk Moerman

Zo shop je de stijl van Annemarie

Wil jij ook graag een kinderkamer in de stijl van Annemarie? Dat kan! Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Bol.com/Bijenkorf/Babypark

Kijk eens of je nog wat oude meubels hebt staan die door kunnen gaan voor kledingkast of commode. Schilder een kastje in een andere kleur en vervang de oude knopjes en het is weer als nieuw, maar dan wel met die warme vintage uitstraling. Kies een bijpassend behang met print voor een of meerdere muren. Mixen mag als je gaat voor eclectisch en kleurrijk. Dit wordt je basis voor de rest van de kamer.

Vul aan met een felgekleurde lamp als eyecatcher en een romantisch hemeltje rond het bed. Accessoires waarmee je snel en relatief goedkoop sfeer geeft aan de kinderkamer zijn sierkussens en een wandkleed. Leg op de vloer een kleed waarin alle kleuren van de kamer terugkomen, zodat het uiteindelijk een geheel vormt.

Een kijkje in de kinderkamer van Sara (31): ‘De kringloop is een lichte verslaving’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen