Een kijkje in de kinderkamer van Sara (31): ‘De kringloop is een lichte verslaving’

Baby Laurien Bleeker 19 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Een kijkje in de kinderkamer van… laten ouders de zorgvuldig ingerichte kinderkamers van hun kroost zien. Dat kan een prachtige, minimalistische #sadbeige kinderkamer zijn, maar ook een over-the-top babykamer met glitters, unicorns en alle kleuren van de regenboog. Dit keer nemen we een kijkje in de kinderkamer van Sara (31), moeder van twee.

De kinderkamer van Sara

Een kijkje in de kinderkamer van iemand anders nemen is hartstikke inspirerend en het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om eens te gluren, toch? Voor het gemak zoeken we ook meteen voor je uit waar al die hebberigmakende musthaves te koop zijn.

Wie is Sara?

Sara (31) is getrouwd met Niels en moeder van Koosje (2,5) en zwanger van baby twee (september ’23).

Favoriete kinderwinkels?

“Heel veel in de kinderkamers heb ik verzameld vanuit de kringloop, dat is eigenlijk mijn grootste favoriet. Samen met Marktplaats. Noem het gerust een lichte verslaving. Van bed tot kast en van stoel tot fotolijstjes, komt er vandaan. Zo krijgt de kamer meteen een eigen stempel. De leukste accessoires shop ik dan bij Liewood, Tapis Petit, Powder & Hazel, Nanami of Konges Sjøld. Met een likje verf of een oud-nieuw-combinatie wordt het een heel eigen kamertje.”

Thema van de kinderkamer van Sara?

“De babykamer van Koosje heb ik bewust neutraal, maar wel geborgen gehouden. Nu Koosje wat ouder wordt, komt haar persoonlijkheid ook meer naar voren, zo leuk! Roze, bloemen en dieren zijn groot favoriet. Zo maken we er samen een feestje van.”

kinderkamer van Sara 2
Bron: privébeeld

Inspiratie haal je uit?

“Ik houd zelf van natuurlijke, zachte materialen en tinten. Poederige kleuren, linnen en lichte kleuren. Dit houd ik eigenlijk altijd aan, voor alles in huis. Zo past alles fijn bij elkaar. Instagram en Pinterest blijven favoriet, net als mooie kindermerken of mooie winkels zoals Archive Store.”

Hoe richt je een kamer in?

“Met kleuren en behang heb je een fijne basis. Dan begint het verzamelen, zoiets is nooit af toch? Dat hoeft ook niet, het is leuk om een kamer ‘te zien groeien’. Met een kringloopgelukje zo nu en dan, blijft het zich ontwikkelen. Ik vind het belangrijk dat de kamer geborgen en veilig aanvoelt, zodat ze er lekker kan spelen en slapen (wij ook blij).”

kinderkamer van Sara 3
Bron: privébeeld Privébeeld

Jouw stijl in vijf woorden?

“Natuurlijk, zacht, vintage, licht en warm.”

Wat vind je het belangrijkste aan de kinderkamer?

“Dat Koosje zich thuis voelt. Uiteindelijk is het haar kamertje en moet zij zich veilig voelen.”

Zo shop je de stijl uit de kinderkamer van Sara

Wil jij ook graag een kinderkamer in de stijl van Sara? Dat kan! Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Bol.com/Bijenkorf/Babypark

Kies voor een basis van zachte, poederachtige tinten die je in de hele kamer terug laat komen. Ga voor een neutrale effen vintage kleur op de muur en een accent met vintage-look behang.

Vul de ruimte met tweedehands meubels Een vintage meubel vertelt al een verhaal, wat karakter aan de kinderkamer geeft, maar ook met nieuwe meubels creëer je dit knusse gevoel, door te kiezen voor natuurlijke materialen zoals hout.

Een warme uitstraling

Maak een veilige en geborgen plek van het bed door deze op te maken met zacht beddengoed met vintage uitstraling, helemaal passend bij de rest van de kinderkamer.

Met accessoires geef je de kamer een warme uitstraling. Denk aan een rotan tas of een stoffen mandje om spulletjes in op te bergen, een zacht knuffeltje en een hemeltje van zacht materiaal.

Een kijkje in de kinderkamer van Laurien (39): ‘Mijn stijl? Duurzaam, vintage en treurig beige’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen