5x leuke accessoires voor de peuterkamer

Kinderen Vera Guldemeester 19 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Wil je de kamer van jouw peuter wat opleuken en ben je daarom op zoek naar wat leuke accessoires voor de peuterkamer? We hebben hier een paar ideeën voor je klaarstaan, die vast in de smaak vallen.

Deze accessoires zien er niet alleen leuk uit in een peuterkamer, maar zijn ook nog eens handig en soms zelfs leerzaam om te hebben.

Accessoires voor peuterkamer: leuke ideeën

Vitamo groeimeter Giraf & Co

Welk kind vindt het nu niet leuk om te weten hoe lang hij of zij is? Het is dan ook leuk om een groeimeter in een peuterkamer te hangen. Door het leuke design wordt iedere kinderkamer opgevrolijkt. De groeimeter is gemaakt van canvas stof en hout en heeft een lengte van 190 centimeter, hierdoor is de groeimeter jarenlang te gebruiken. Je hoeft niet bang te zijn dat het bevestigen aan de muur moeilijk is, want je kunt de groeimeter met het koordje makkelijk ophangen aan een spijker of schroef.

Maanlampje led goud

Sommige kinderen slapen alleen goed met een nachtlampje. Dit maanlampje geeft sfeervol licht en is ideaal om te gebruiken als jouw peuter bang is in het donker. Ook kun je het gebruiken tijdens het inslapen. Met de handige timer kun je zelf bepalen wanneer en hoe lang het lampje aanstaat. Het maanlampje werkt op batterijen, is handgemaakt en ongeveer 30 centimeter groot. Hierdoor kun je de lamp in iedere peuterkamer ophangen.

Atmopshere Alfabet vloerkleed

Wil je jouw peuter alvast letters leren? Leg dan dit alfabet vloerkleed in de kamer van jouw peuter neer. Oefen iedere dag één of twee letters en je komt al een heel eind. Het kleed is gemaakt van katoen. Mocht je het kleed dus een keer willen wassen, dan is dat mogelijk. Door de kleine omtrek van 120 centimeter, past dit kleed in bijna iedere peuterkamer. Leg het leuk in het midden, of leg het kleed neer naast het peuterbed.

Hippiez houten hobbelpaard

Wil je de peuterkamer van jouw kind wat leuker maken met speelgoed? Waarom koop je dan geen houten hobbelpaard. Dit houten hobbelpaard is geschikt voor peuters en is extra veilig dankzij de veiligheidsbeugel. Heeft jouw kind deze beugel niet meer nodig? Dan kun je de beugel er vanaf halen. Hobbelen maar!

Dierenkop leeuw – Petite Amélie

Een mooie dierenkop voor aan de muur is natuurlijk een echte musthave voor in een peuterkamer. Deze leeuw bijvoorbeeld past perfect in iedere peuterkamer. De dierenkoppen van Petite Amélie zijn extra speciaal omdat ze met de hand zijn gemaakt. De leeuwenkop heeft een afmeting van 32 bij 30 centimeter en is gemaakt van een zachte velboa stof. De dierenkop is makkelijk aan de wand te bevestigen met de handige lus aan de achterkant.

Spetteren maar: 5x leuke budget badspeeltjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme