‘Niet alleen zijn voet en been zaten onder de poep, maar ook de vloer en muur’

Ouderschap Vera Guldemeester 21 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

We maken in ons leven veel met onze jonge kinderen mee en maken tijdens hun opvoeding regelmatig blunders. Op het moment van de blunder kunnen we wel door de grond zakken, maar naderhand kunnen we er vaak smakelijk om lachen. In deze nieuwe rubriek laten we moeders en vaders aan het woord over hun blunder. Dit keer is het thema: blunders met luiers.

Lees en lach mee.

Blunders met luiers

In het leven van onze kinderen zijn we heel wat tijd kwijt aan het verschonen van luiers. En ja, ook dat gaat weleens mis. Zo ook bij deze ouders. Check hieronder de leukste blunders met luiers.

Leon (35): “Op donderdag heb ik altijd papadag. Op die dag maken mijn dochter Zoë en ik de buurt onveilig. Een paar maanden geleden deed ik haar voordat we naar buiten gingen, een schone luier aan. Ik deed ook nog een schone luier in m’n rugzak voor onderweg. Ik pakte de luiers die vooraan in de kast lagen. Toen we buiten waren zag ik al snel dat Zoë helemaal doorgelekt was.

Hoe kon dat nu? Ik voelde dat de luier niet eens vol zat. Ik deed haar in de speeltuin een schone luier en een schone broek aan. Toen we even later een ijsje gingen eten zag ik dat ze wéér was doorgelekt. En weer voelde de luier niet vol aan. Ik begreep er niets van. Zoë en ik gingen snel naar huis en ik zette haar in bad. Toen m’n vriendin even later thuiskwam vertelde ik haar wat er was gebeurd. Ze moest direct hard lachen. Ik had namelijk zwemluiers bij Zoë aangedaan in plaats van haar normale luierbroekjes.”

Laura (30): “Toen Thijs was geboren konden we ons geluk niet op. Het was een zware bevalling geweest, dus we waren blij met de fijne kraamverzorgster. Toen ze in de avond weg was en Thijs verschoond moest worden zei mijn man dat hij dat wel zou doen. Na een uur voelde Thijs nat aan bij z’n billen. Toen ik z’n luier checkte zag ik dat m’n man de luier niet alleen verkeerd om, maar ook nog eens binnenstebuiten bij hem had aangetrokken. Wat hebben we hierom gelachen.”

Marileine (33): “Tijdens mijn zwangerschap had ik een fotoshoot gedaan. Toen mijn dochtertje geboren was wilde ik samen met haar ook mooie foto’s laten maken. De fotograaf stelde voor om voor een extra mooie foto haar luier even uit te doen. De assistente van de fotograaf probeerde ons in de perfecte pose neer te zetten en toen ging het mis. Voordat ik het wist had ze mij, m’n man én de assistente onder gepoept. Bij haar zat de poep zelfs in het haar.”

Valentina (27): “Voor het verschonen van mijn zoontje gebruik ik de afgelopen tijd geen commode meer. Hij is zo beweeglijk dus het is veiliger om hem op de grond een schone luier te geven. Rayan had op een dag een enorme poepluier en ik legde hem op de grond neer om hem te verschonen. Omdat hij tijdens het verschonen weg wilde rennen had ik de luier nog niet opgeruimd. Die lag nog open op de grond. Rayan zette het op een rennen en ik liep met de billendoekjes achter hem aanging om het laatste restje poep van zijn billen te vegen. Toen dat eindelijk was gelukt hoorde ik en klap en daarna heel wat geschreeuw. Bleek dat mijn vriend een blote voet in de poepluier had gezet en daarna was uitgegleden. Niet alleen zijn voet en been zaten onder de poep, maar ook de vloer en muur.”

Zin in meer blunders van ouders? Je leest ze hier! 

5x hoe kies je de juiste luier voor je kind (en voor jezelf)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme