5x hoe kies je de juiste luier voor je kind (en voor jezelf)

Kinderen Laurien Bleeker 14 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Met een baby op komst, kom je terecht in een heel nieuwe wereld vol flessen, spenen, hydrofiele doeken, rompers en… luiers!

Zoveel keuzes om te maken, want er is van alles vooral heel veel. Dus hoe maak je nu de keuze voor een luier? Dat zetten we voor je op een rij.

De juiste luier kiezen

Door bij deze vijf stappen even stil te staan, zorg jij dat je de juiste luier kiest

1. Wat vind jij belangrijk aan een luier?

Vind je de prijs belangrijk, of maakt dat niet uit? Vind je een groot, bekend merk belangrijk? Of vind je het belangrijker dat je luier milieuvriendelijk is of wasbaar zelfs, of extra zacht voor de babyhuid of maakt het je allemaal eigenlijk niet uit, als ‘ie maar werkt? Zet dat eerst even op een rijtje en ga dan door naar punt 2.

2. Wat moet de luier doen voor je baby?

Natuurlijk moet de luier de vele plasjes en poepjes goed opvangen, dat snappen we. Maar mag de luier parfum bevatten, moet ‘ie zacht zijn voor het huidje van je baby of moet ‘ie elastisch zijn?

3. Wat mag de luier kosten?

Luiers gaan soms van 0,15 cent tot 0,50 cent per luier, dus daar zit nogal wat verschil in. De huismerken zijn goedkoper dan de bekende grote merken, maar doen soms totaal niet onder aan kwaliteit. Daarnaast zijn er natuurlijk de aanbiedingen die je in de gaten kan houden, waardoor een bekend merk luier soms net zo veel kost als een huismerk luier.

4. Het oog wil ook wat

Waarschijnlijk is dit de minst belangrijke keuze voor ouders, maar sommigen zullen het wel belangrijk vinden: het uiterlijk van de luier. Sommige merken spelen goed in op wat kinderen leuk vinden en zetten bekende figuurtjes op hun luiers. Werkt best wel, denken wij. Ook hier is dus genoeg keuze in.

5. De duurzame luier

Dan heb je nog de duurzame luier met de meest duurzame: de wasbare luier. Over het algemeen zijn wegwerpluiers minder duurzaam, maar wel makkelijker in het gebruik. Tegenwoordig zijn er wel veel merken die luiers maken van plantaardige of gerecyclede materialen, luiers met ecolabel, luiers zonder parfum en ga zo nog maar even door.

Er zijn dus veel verschillende keuzes, maar uiteindelijk grijp je waarschijnlijk de eerste de beste luier uit het schap, omdat je weer eens vergeten was nieuwe te halen en je kind nu toch wel echt verschoond moet worden. En ook dat is ok, we zijn allemaal wel op dat punt uit gekomen. De perfecte luier is de luier die je kindje droog en dus blij houdt!

8x Mijlpalen met je kind (waar jij een schouderklopje voor verdiend)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme