‘Ze kwamen uit school in hun Paw Patrol pyjama’s met daaronder bergschoenen’

Ouderschap Vera Guldemeester 10 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

We maken heel wat mee met jonge kinderen en blunderen daarbij wat af. Op het blundermoment zelf kunnen we wel door de grond zakken, maar een poosje later kunnen we er vaak smakelijk om lachen. In deze nieuwe rubriek laten we moeders en vaders aan het woord over hun blunders. Dit keer is het thema: blunders op school.

Lees en lach mee.

De leukste blunders op school

Dat er op school ook door ouders veel wordt meegemaakt dat weten we allemaal. Lees hieronder over de blunders van ouders.

Patricia (33): “Laatst ben ik begonnen met nieuw werk. Iedere dag moet ik hiervoor al om 6.00 uur de deur uit. Normaal gesproken regelde ik altijd het klaarmaken van de broodtrommels en het aankleden van de kinderen. Vanaf toen zou mijn ietwat chaotische man het gaan regelen. Ik had de kleding van onze kinderen netjes klaargelegd en ook hun rugzakken met daarin de broodtrommels hingen klaar. Toen ik de kinderen ‘s middags uit school ging ophalen wist ik even niet wat ik zag. Het huilen stond mij nader dan het lachen, want wat bleek: ze kwamen uit school in hun Paw Patrol pyjama’s met daaronder hun bergschoenen. De koele reactie van mijn man was: ‘Ze hebben toch ook T-shirts met Paw Patrol? Ik zie het verschil niet’. Nou, ik en de rest van de school wel.”

Iwan (36): “Toen ik vorige maand m’n kinderen van school ging halen kwam de juf met een wel erg grote glimlach naar me toe. ‘En, zitten je onderbroeken lekker?’ Ik snapte er niets van. Toen bleek dat mijn zoontje in geuren en kleuren in het kringgesprek had verteld dat we die zaterdag op zoek waren geweest naar nieuwe onderbroeken voor mij en dat we felgele onderbroeken met smileys hadden gekocht.”

Rynke (36): “Wanneer de omgeving mij zou omschrijven dan zouden de mensen mij een lieve maar ontzettend chaotische moeder noemen. En gelijk hebben ze: mijn kinderen hebben in de afgelopen twee jaar al zes keer op school gestaan terwijl ze eigenlijk vakantie of een studiedag hadden. En dat terwijl altijd alles in mijn agenda staat. Ik heb nu een hulplijn ingeschakeld: mijn beste vriendin die wél georganiseerd is.”

Fien (42): “Afgelopen lente had de school een rommelmarkt georganiseerd waarbij het geld dat werd opgehaald naar een goed doel ging. Alle kinderen hadden een plekje toegewezen gekregen om hun oude speelgoed, boeken en kleding te verkopen. Ik had een week eerder alle kasten uitgezocht. Ik had een grote vuilniszak vol met spullen om te verkopen. Toen ik de kinderen ging helpen met het opzetten van de kraam kwam ik er achter dat er geen oud speelgoed en oude kleding in de vuilniszak zat maar afval. Ik had gewoon de verkeerde zak weggegooid. De kinderen waren enorm teleurgesteld en ik kon mezelf wel voor mijn hoofd slaan. Ik ben toen maar heel snel naar de supermarkt gereden en heb muffins en pakjes drinken gehaald die ze konden verkopen.”

Zin in meer blunders? We tekenden eerder de grootste blunders van onze lezers in de slaapkamer op.

Krijg meer zelfvertrouwen in twee minuten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme