Rachel (36): ‘Mijn zoon heeft minimaal drie keer per week last van nachtmerries’

Kinderen Vera Guldemeester 10 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je kinderen krijgt weet je echt wel dat je in het begin minder nachtrust krijgt, maar wat je niet verwacht is, dat je na zeven jaar nog steeds dagelijks slapeloze nachten hebt. “Toen mijn zoon drie jaar oud was begonnen de nachtmerries en nu hij zeven jaar is heeft hij er nog steeds last van.” Lees hier het persoonlijke verhaal van Rachel.

“Hij is soms 30 minuten lang aan het gillen en totaal onbereikbaar…”

Als baby een goede slaper

Reinier sliep als baby en dreumes ontzettend goed. Hij was vanaf dat hij kon lopen druk in de weer en wilde alles zien en overal bij zijn. “Het was een vrolijk jongetje. Toen hij drie jaar oud was, kreeg hij plotseling last van nachtmerries. Dit waren niet zomaar nachtmerries. Hij was al snel dertig minuten lang aan het gillen en totaal onbereikbaar.”

Naar de arts

“De nachtmerries bleven maar komen en komen. We wisten na een paar weken niet meer wat we ermee aan moesten. Het was zo heftig dat we een afspraak maakten bij de dokter. Hij zei dat we konden proberen om overdag zoveel mogelijk prikkels weg te nemen. We besloten dan ook om Reinier alleen nog maar halve dagen naar het kinderdagverblijf te doen en verder gaven we hem thuis zo min mogelijk prikkels in de vorm van muziek, iPad en televisie.”

Nog geen oplossing voor de nachtmerries

Het gezin is nu vier jaar verder en Reinier heeft nog steeds last van nachtmerries. “Ook al proberen we hem zo min mogelijk prikkels te geven, hij blijft last houden van nachtmerries. Het zijn nachtmerries die zeker een half uur duren en waarbij wij niet tot hem door kunnen dringen. We hebben van alles geprobeerd, zo zijn we bij alternatieve artsen en psychologen geweest. Tot nu toe allemaal zonder resultaat.”

Slaaprooster

“Toen we als gezin na een tijdje doorhadden dat het niet van de één op de andere dag voorbij zou gaan besloten we een slaaprooster te maken. Zo doen mijn man en ik om en om de nachten. Zo hebben we in ieder geval om de nacht een ‘goede’ nacht. Ook al heb ik geen nachtdienst, ik hoor Reinier toch wel gillen. Hij gilt namelijk zo hard dat je er niet omheen kunt. De buren weten allemaal van ons probleem af. We hebben het hen verteld, want anders zouden ze misschien wel denken dat we hem zouden mishandelen.”

Toekomst vol met nachtmerries

“We leven nu van dag tot dag en van nachtmerrie naar nachtmerrie. Hopelijk komt er een oplossing of een moment dat het over is en dat we weer rustig kunnen slapen, want daar kijken we ontzettend naar uit. Het duurt nu al zo lang, we zijn kapot…”

Heeft je kind last van nachtmerries? Famme schiet te hulp met dit artikel.

Waarom hebben kinderen vaker nachtmerries dan volwassenen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme