Foto’s maken aan het strand: zo schiet je het perfecte plaatje

Lifestyle Lisa van den Akker 10 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Het strand leent zich als geen ander voor het vastleggen van onvergetelijke momenten met je gezin. Met een beetje hulp van deze fotografietips voor aan het strand zul je alleen maar oohh’s en aaahh’s te horen krijgen. Te mooi om niet in te lijsten.

De adembenemende horizon, hoge golven, bijzondere schelpen… Het strand geeft ons oneindig veel fijne foto momenten. Iedereen heeft wel eens een strandfoto genomen, vooral de magische zonsopgang en zonsondergang zijn geliefd. Echt spectaculaire strandfoto’s om indruk te maken bij het thuisfront vergen echter wat meer creativiteit.

Foto’s maken aan het strand

Plaatjes om in te lijsten of om op canvas af te drukken schiet je niet zomaar. Als je wel wat inspiratie kunt gebruiken, volg dan deze professionele fotografietips, het helpt je op weg!

Schrijf een boodschap in het zand

Vochtig zand is ideaal om in te schrijven en van je eigen tekst kun je een persoonlijke foto te maken. Schrijf een boodschap voor later zoals ‘I love you’ of ‘Ik mis je’. Misschien heb je zelfs een hele speciale boodschap zoals ‘wij gaan trouwen’ of ‘wij zijn zwanger’. Ook leuk: schrijf de datum erbij in het zand.

Speel met schaduwen

Niet alleen tastbare dingen doen het goed op een foto, juist de schaduwen zijn spannend en mysterieus.

Gebruik interessante objecten

Functioneel weglaten heeft zo z’n charme, maar durf leegte ook te vullen met alles wat je tegenkomt tijdens het strandjutten.

Durf te poseren

Probeer eens wat nieuws voor de camera en krijg plezier in poseren op verschillende manieren.

Vul je frame

Op strandfoto’s is vaak veel van de omgeving zichtbaar, je wilt namelijk laten zien waar je bent. Best logisch, maar soms zijn de mooiste foto’s degene waarop je juist weinig van de omgeving ziet. Wanneer je inzoomt op personen kun je nog steeds laten blijken dat je op het strand bent door bijvoorbeeld het zand op je voeten of zand in je haar…

Onverwacht geschoten is altijd raak

Spontane foto’s doen het altijd goed en het is extra leuk als je er ook nog eens piekfijn opstaat.

Speel met licht

Fotografen houden van fotograferen bij zonsopgang op zonsondergang. Het licht is zacht en de schaduwen niet storend. Door tegen het zonlicht in te staan krijg je bijvoorbeeld prachtige silhouetten.

Sporen en texturen

Houd je ogen open voor interessante sporen en texturen in het zand.

Get wet

Waterproof camera’s zijn niet duur (bijvoorbeeld wegwerp) en een goede investering. Onderwaterfoto’s zijn vaak betoverend mooi. Ook wanneer je geen onderwater foto’s gaat maken is deze camera een aanwinst op het strand, want je hoeft niet bang te zijn voor zand en water!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme