De 5 leukste draagzakken van dit moment

Baby Wilma Groothuis 22 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Voor veel ouders is het een ontzettend fijn gevoel om je baby dichtbij je te dragen. Hoe kan dat beter dan in een mooie draagzak? Als jij nog op zoek bent naar eentje, kijk dan vooral ook even naar de vijf die wij op dit moment het leukste vinden.

Waarom een draagzak?

Een draagzak is ideaal als je je kindje graag dichtbij je wilt dragen, maar ondertussen je handen vrij wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het wandelen zijn of als je thuis een paar klusjes wilt doen. Ook voor je baby is het heel fijn, omdat hij op die manier jouw lichaamswarmte en vertrouwde geur om zich heen heeft.

Draagzakken zijn er in alle soorten en maten, het is daarom dus ook echt een persoonlijke keuze voor welke je kiest. Het belangrijkste is dat hij goede ondersteuning biedt en je jouw baby in een comfortabele houding kan dragen. Gelukkig zijn er een hoop goede en mooie te koop, we geven je dan ook graag tips voor als je er nog eentje zoekt.

De leukste draagzakken

Wil jij een draagzak aanschaffen, maar heb je wat inspiratie nodig? Dit zijn onze favorieten op het moment:

1. Tula Explore Linen

Deze draagzak is ideaal als je eentje zoekt die je direct vanaf de geboorte kan gebruiken. Je kan hem op drie verschillende manieren dragen, zowel op de buik als op de rug. Door middel van het knopensysteem kun je hem makkelijk verstellen, zodat je hem mee kan laten groeien met je baby.

draagzak
Bron: Babypark

2. Ergobaby Embrace

Met deze draagzak kan je je kindje op twee manieren dragen: met het hoofdje naar je toe en van je af. Hij is comfortabel, gemaakt van fijn materiaal en verstelbaar. Het enige eventuele minpuntje is dat er staat dat je hem vanaf de geboorte kunt gebruiken, maar meerdere mensen geven aan dat hij geschikter is als je kindje zijn of haar hoofdje zelf kan ondersteunen. Houd dit dus in gedachten.

draagzak
Bron: Bol.com

 3. ByKay Click Carrier Classic Pro

Met deze draagzak kan je je kindje op een fijne en comfortabele manier dichtbij je dragen, zowel op je buik als op je rug. Het nekje van je baby wordt goed ondersteund en je past hem makkelijk aan naar je eigen postuur.

draagzak
Bron: Babypark

4. Tula Free To Grow

Deze draagzak is populair onder ouders en wordt zeer gewaardeerd. Je kan hem direct vanaf de geboorte gebruiken en is te dragen op je buik en rug. Hij is makkelijk verstelbaar, waardoor hij meegroeit met je kindje en hij is makkelijk in gebruik.

draagzak
Bron: Pexels

5. Deryan Ergonomisch

Ben jij op zoek naar een wat goedkopere draagzak? Dan is deze van Deryan een goede keuze. Hij is gebruiksvriendelijk, comfortabel voor je kleintje en makkelijk verstelbaar. De gebruikers vinden de prijs-kwaliteit verhouding zeker goed.

draagzak
Bron: Bol.com

Piens zus fietst met haar baby in een draagzak: ‘Wanneer grijp je in?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen