Hello perfect date! Door deze signalen weet je zeker dat hij of zij de ware is

Relatie Maaike van de Graaf 29 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Wanneer je aan het daten bent met iemand, gaat dat vaak gepaard met heel wat vragen. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Is hij of zij wel echt de ware?’. Gelukkig kunnen we je op die vraag antwoord geven. Met onderstaande signalen kom je er namelijk achter of je date wel echt dé ware is.

Dus… Afstrepen maar!

De ware

1. Jullie kunnen elkaar tegemoetkomen

Volgens relatie-expert Kate Moyle is de sleutel tot een goede relatie toch wel echt dat je samen tot compromissen kan komen. Mochten jullie twee zonder enige moeite elkaar tegemoet kunnen komen, dan weet je zeker dat hij of zij een blijvertje is.

2. Hij of zij geeft je een goed gevoel over jezelf

Volgens datingcoach James Preece is het maar al te belangrijk dat je date in staat is om jou zelfverzekerder te laten voelen. Wanneer hij of zij je complimenten geeft en laat weten hoe leuk je bent, zit je helemaal goed. Maakt je date je onzeker? Dan weet je in ieder geval dat je op zoek moet naar een ander!

3. Hij of zij kan goed luisteren

Een goede partner luistert aandachtig naar alles wat je te zeggen hebt, hoe saai of oninteressant het af en toe ook is. Wanneer je date je de ruimte geeft om je verhaal te doen, geeft hij of zij aan dat jij het waard bent om zijn of haar tijd te te vullen (of te verdoen ha-ha).

4. Jullie delen dezelfde waarden

Het kan natuurlijk niet zo zijn dat jullie exact dezelfde interesses hebben, maar… Het is wel belangrijk dat jullie waarden overeen komen! Volgens datingcoach James Preece is de key tot een langdurige relatie namelijk dat je beiden dezelfde waarde én levensdoelen hebt.

5. Jullie hebben gezonde en gedoseerde discussies

Een relatie zonder discussies bestaat niet en ergens niet over eens zijn is ook helemaal niet slecht. Maar het gaat er dan wel om hoe je met een discussies omgaat. Als jullie elkaar kunnen laten uitpraten en elkaars mening respecteren, zitten jullie meer dan gebakken.

6. Je bent niet bang om te vertellen wat je denkt

Je moet je vrij voelen om jezelf te zijn en jezelf durfen open te stellen. Het is een slechte zaak wanneer je niet durft te vertellen wat er in je omgaat. Is dat niet het geval? Dan is hij of zij de ware voor je. Nog beter is als je date vervolgens naar je luistert en je helpt.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Independent

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme