Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Gezondheid 29 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Zeg maar ‘dag’ tegen je onzuiverheden: 6 x deze drankjes zijn goed voor je huid

Als we ‘t konden bestellen, lag een stralend en strak huidje sowieso in onze winkelmand. Het merendeel van de vrouwen smeert zich namelijk suf met crèmes en andere producten. Maar… Helpt dat wel echt? Een betere huid komt namelijk van binnenuit en dus zou je wellicht beter deze zes drankjes kunnen drinken.

Die stuk voor stuk bijdragen aan een huid die eruit ziet om door een ringetje te halen.

Zuivere huid

Het klinkt eigenlijk best logisch: wat we in ons lichaam stoppen heeft niet alleen invloed op onze gezondheid maar ook op onze huid. Zo heb je meer kans op puistjes als je liters chocolademelk achterover tikt. Ook suikerhoudende frisdranken zijn niet echt bevorderlijk voor een stralend huidje.  Maar wat moet je dan wel drinken om die onzuiverheden als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen? We vertellen het!

Water

Ja, een inkoppertje maar wel een hele belangrijke. Water is hartstikke goed voor je, omdat alle cellen en organen in je lichaam water nodig hebben. Het is goed voor je spijsvertering en zorgt ervoor dat je bloeddruk op peil blijft. Ook helpt het je huid beschermen tegen huidaandoeningen en rimpels én voorkomt het uitdroging.

Thee

Mocht je een theeleut zijn, heb je vast een stralend huidje. Veel soorten thee hebben verschillende gezondheidsvoordelen als een goede nachtrust, gezondere spijsvertering én een stralende huid. Zo worden jasmijnthee en rooibosthee ingezet om huidaandoeningen zoals acne te de kop in te drukken en vermindert gemberthee de ontstekingen in je lichaam.

Ook groene muntthee doet wonderen. Uit onderzoek blijkt dat twee kopjes groene muntthee per dag ervoor zorgen dat je acne in de eerste maand al 25 procent minder is dan daarvoor. Na drie maanden staat het resultaat volgens het onderzoek al op 51 procent.

Matcha

Eigenlijk is matcha ook een soort thee, een groene thee met heuse superkrachten. Het wordt gemaakt door het hele theeblad tot poeder te vermalen en vervolgens te drinken door het op te lossen in water. Aangezien je met matcha het complete theeblad naar binnenkrijgt, heeft een kopje 137 keer zoveel antioxidanten als standaard groene thee. En die antioxidanten? Die zorgen dan weer voor een zuivere huid!

Rode wijn

Uiteraard geen liters per dag, maar zo af en toe een glaasje is verdomd goed voor je huid. Rode wijn bevat flavonoïden, resveratrol en tannines, antioxidanten die rimpels tegengaan. Het helpt het collageen en de elasticiteit van je huid te behouden, wat ervoor zorgt dat je er jonger uitziet. Ook worden je poriën gereinigd door rode wijn, wat de kans op puistjes verkleind.

Groene smoothie met boerenkool

Een groene smoothie is een heerlijke start van de dag, niet alleen voor je lichaam maar ook voor je huid. Gooi er dan vooral boerenkool doorheen. De groente bevat veel vitamine A dat huidveroudering tegengaat en juist nieuwe, levendige huidcellen aanmaakt. Ook is het rijk aan vitamine C, waardoor je huid sterk blijft.

Aloë vera

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Daily Mom

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme