Denk jij altijd dat anderen boos op je zijn? 5x zo kom je er vanaf!

Mind Valéry de Voijs 5 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Waarom doen we het toch? Altijd alles overdenken en van het slechtste uitgaan. Als jij niet meteen een appje terug krijgt, lees jij je eigen bericht nog drie keer na. Zou die vriendin beledigd zijn? Je hebt toch niets geks gezegd? Of als een collega iets onverstaanbaars mompelt kun jij de hele week nog blijven piekeren of dat over jou ging. Waarom denken we toch steeds dat anderen boos zijn? En nog belangrijker: hoe veranderen wat het?

Of het nu gaat om een prille relatie, een werksituatie of een gesprek met je beste vriendin… we gaan vaak van het slechtste uit, en denken meteen dat iemand boos op ons is. Terwijl dat vaak helemaal niet het geval is!

Bang dat iedereen boos is

Als jij jezelf herkent in de ‘overthinker’ en je vaak schuldig voelt dan kunnen deze dingen je helpen te relativeren. Voordat jij jezelf helemaal gek maakt, sta even stil bij de tips van Miguel Ruiz  zoals hij deze beschrijft in zijn boek The Four Agreements.

1. Spreek de waarheid

Hiermee bedoelt Ruiz niet dat je als een botte boer de keiharde waarheid in iemands gezicht hoeft te smijten. Kan wel, maar dan kun je er rekening mee houden dat het niet altijd gewaardeerd wordt. Ruiz bedoelt dat je denkt voordat je spreekt, en dat je je integer opstelt. Hoewel we allemaal van drama en geroddel houden, zullen we dat toch echt achterwege moeten laten.

2. Neem het niet persoonlijk op

Dit gaat even hard aankomen, maar let’s face it: de ander is helemaal niet met jou bezig. Onderzoek toont aan dat we eigenlijk altijd alleen maar met onszelf bezig zijn. Krijg jij dus niet meteen antwoord op die mail of dat whatsappje? Grote kans dat die persoon het gelezen heeft, maar lekker verder gaat met het eten van zijn/haar avondje.

40 leuke, grappige en persoonlijke vragen voor vriendinnen

3. Veronderstellingen

De grootste killer of all: veronderstellingen. Iemand reageert bot, dus ga jij ervan uit dat degene boos is. Iemand nodigt je niet uit? Dan veronderstel jij dat je wel iets fouts hebt gedaan. Iemand zegt die afspraak af? Dan weet jij zeker dat hij/zij geen interesse heeft. Je gaat van het slechtste uit, terwijl er nog duizenden redenen kunnen zijn waarom de ander zich op een bepaalde manier gedraagt.

4. Doe altijd je best

In the end of the day, gaat het erom dat jij je goed voelt met jezelf. Als jij jezelf in de spiegel kunt aankijken, en met een zuiver geweten je bedje in kan kruipen ben je goed bezig. Doe gewoon altijd je best en ben niet te hard voor jezelf.

5. Relativeer

Ahhhh.. Nog zo’n mooie. Klinkt cliché, maar toch zo waardevol. Een potje relativeren kan je dag een stuk gemakkelijker maken. Voor jij weer allemaal horror scenario’s voor je geest gaat halen, bedenk dan even waar je nu eigenlijk mee bezig bent. Haal even diep adem, haal letterlijk je schouders op, en maak jezelf niet gek. Je hebt vast niets verkeerd gedaan, en er zal een hele goede verklaarbare reden zijn waarom de ander zo reageert. Of niet. Misschien is hij/zij gewoon heel chagrijnig. Kun jij niets aan

doen!https://www.famme.nl/steamy-sexy-versie-van-doen-durf-of-de-waarheid-vragen/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Smaggle

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme