The struggle is real! 5x tips voor alle freelancers onder ons

Lifestyle Valéry de Voijs 5 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het leven als een freelancer klinkt zo mooi, maar helaas… ook als freelancer krijg jij te maken met struggles en uitdagingen. Hoe bereik je nu de juiste mensen? Hoe bied je je product of service nu het beste aan? Hoe bepaal je nu de juiste prijs? Met deze tips ga je al een heel eind komen!

Of je nu twijfelt om je vaste baan op te zeggen of al enige tijd als fulltime freelancer aan de bak brengt: de struggle is real

Freelancer

Wij zetten wat tips op een rijtje:

1. Creëer een website

En niet zomaar een website. Maar een mega duidelijke, overzichtelijke webpagina waar je crystal clear bent over je werkzaamheden. Schrijf dus niet ‘creatieve duizendpoot’ als jij sieraden maakt. Ben juist duidelijk dat je armbandjes maakt van natuurstenen in verschillende maten en kleuren. Ben jij een getalenteerde graphic designer? Maak dan een uitgebreid lijstje met de dingen die jij ontwerpt. Logo’s? Flyers? Posters? You name it.

2. Zet je prijs op je website

Het kan een discussiepuntje zijn. Je prijs wel of niet op je website? Vooral als jij je ‘service’ aanbiedt, kan het lastig zijn om een schatting te maken van de prijs. Als jij namelijk als fotografe mooie shots maakt op bruiloften, kun je aangeven wat jij per uur vraagt. Na overleg kun je dieper ingaan op andere afspraken als reiskostenvergoeding etc.

Zo plan je jouw zwangerschapsverlof als je freelancer bent

3. Veel blog posts

Heb jij nog niet veel ervaring, een uitgebreid portfolio of veel reviews? Dan kan het helpen om blogs te schrijven en deze regelmatig te posten op je website. Schrijf over relevante onderwerpen, of interessante weetjes. Je website ziet er interessant uit, je trekt veel meer publiek, en je komt professioneel over.

4. Maak een e-mail lijst

Als nieuwe (of bestaande) klanten daar behoefte aan hebben, kunnen ze op de hoogte worden gehouden van speciale aanbiedingen, acties of nieuwe blogs. Een goede manier om klanten (op lange termijn) aan je te binden. En dat wil je natuurlijk! Schrijf er natuurijk wel bij hoevaak ze zo’n e-mail kunnen verwachten. Niemand wilt dagelijks e-mails ontvangen. Believe me.

5. Laat je werk zien

Heb jij wel al wat ervaring? Laat het dan zien! Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Toch? Investeer dus in wat mooie foto’s en video’s waarin jij je werk laat zien.

Weer een saaie werkdag? 10 slimme tips om je werkdag briljant te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Every Girl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme