Deze angstige momenten maakten jullie mee met je kind: ‘Het bloed stroomde eruit’

Ouderschap JM ouders 21 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

Dat een ongeluk in een klein hoekje zit hoeven we je niet te vertellen. Zeker niet als je kinderen hebt, want die lijken soms wel gevaar aan te trekken. En dat bezorgt ons als ouders menig hartverzakking en heel veel angstige momenten.

Het ene kind is voorzichtiger dan het ander, maar bijna alle ouders hebben momenten met hun kinderen meegemaakt die voor eeuwig op hun netvlies gebrand staan. Deze ouders delen die angstige momenten met jullie.

Angstige momenten met je kind

Oh, wij voelen met deze ouders mee…

1. ‘Dan wordt ze wit en slap’

Lisa (30): “Ik zat met mijn kleuter op ‘ouder-en-kind-gym’, dat deden we iedere week en ze vond het ontzettend leuk. Vaak rende ze rond en speelde ze er lustig op los. Zo ook die ene keer, we waren aan het spelen met pittenzakjes, die in een lage plastic bak zaten. Op een gegeven moment loopt mijn dochter achteruit en struikelt ze over die bak. Ze valt achterover precies met haar rug op de harde randen van die bak. Eerst lijkt er niets aan de hand.

Maar dan wordt ze wit en slap. Ik schrik me wezenloos, til haar op en duw haar in paniek bij de juf in de armen. ‘Help me!’, zeg ik. De juf blijft gelukkig rustig, houdt haar vast en checkt of ze nog ademt. En dan komt mijn dochter langzaam weer in beweging. Blijkbaar was door de val alle lucht even uit haar longen geslagen, ik had er nog nooit van gehoord, maar het is iets dat vaker voor schijnt te komen. Mijn dochter was nog een tijdje bleek en trilde, maar verder was er gelukkig niets meer aan de hand.”

2. ‘Met kleding en al in de wasbak onder een lauwe kraan’

Elise (29): “Ik doe altijd, en ik herhaal: al-tijd koud water bij mijn thee voordat ik het op tafel zet. Behalve die ene keer. Het was de verjaardag van mijn zoontje. Het was druk en ik schonk thee in voor de gasten. In de haast vergat ik er koud water bij te doen. Plotseling hoor ik mijn dochter van twee heel hard huilen.

Ze heeft de hete thee omgegooid en over zich heen gekregen. Ik ben direct in paniek. De kamer zit vol visite en kijkt toe. Mijn vriend handelt gelukkig kordaat en snel, binnen een paar tellen pakt hij haar op en zet haar met kleding en al in de wasbak onder een lauwe kraan. Na een tijdje kijkt hij of hij haar kleding uit kan doen, gelukkig was de thee toch al iets afgekoeld en lijkt de schade niet zo groot. Hij gaat nog wel met haar naar de eerste hulp, maar gelukkig houdt ze er niets aan over. Toch was het een van de angstigste momenten van mijn leven.”

3. ‘Haar gezicht onder het bloed’

Michèl (33): “Mijn dochter kreeg voor haar zevende verjaardag een Space Scooter. Ze was natuurlijk dolgelukkig met het ding, dus ze wilde hem direct uitproberen. Omdat er visite was ging ze alleen met haar broer en neefjes naar buiten, en bleven wij binnen. Na een minuut of tien belt mijn zoon in paniek aan, mijn dochter is hard gevallen met de Space Scooter, ze is met het voorwiel achter een opstaande tegel blijven haken en over het stuur gevlogen.

Ik ren ernaar toe en zie alleen maar bloed. Mijn zwager die meegelopen was trok wit weg. Mijn dochter huilt en schreeuwt, met haar gezicht onder het bloed. Rustig pak ik haar op en bekijk ik haar gezicht. Haar neus bloedt, net als haar lip, maar verder lijkt het vooral erger dan het is. Ik neem haar mee naar huis en was haar gezicht op de wc, om de andere gasten niet te laten schrikken. Uiteindelijk komt ze er met een paar schrammen en een flinke bult vanaf.”

4. ‘Het bloed stroomde eruit’

Maria (28): “Het was een warme zomerdag en ik beloofde mijn kids op wat waterpret te trakteren in de tuin. Zij in hun zwemkleding, en ik met de tuinslang. Natuurlijk proberen zij dan de straal te ontwijken. Ze springen en rennen en hebben de grootste lol. Tot mijn zoon van 8 opeens een grote sprong maakt en boven op een rondslingerende diabolo belandt. Hij schreeuwt. Even denk ik nog dat hij zich aanstelt, maar als ik zijn voet pak om de onderkant te bekijken schrik ik me rot. Er zit een diepe snee in de onderkant van zijn voet.

Het middelste deel van de diabolo dat van ijzer is, heeft als een mes in zijn natte zachte voetzolen gesneden. Het bloed stroomt eruit en ik weet, dit is geen kwestie van een pleister. Ik druk de wond dicht en hou hem zo vast met een doek eromheen. Terwijl ik mijn trillende, natte zoon naar binnen draag. Snel trekken we hem droge kleding aan en gaan we naar de huisartsenpost. Daar wordt de wond gehecht en daarna is het vooral bekomen van de schrik. Een diabolo komt er bij ons thuis niet meer in.”

Heb jij ook angstige momenten meegemaakt met je kind? Deel ze met ons door een mailtje te sturen naar [email protected].

Dit artikel verscheen eerder op JM Ouders. 

Ghislaine (60): ‘Mijn moederinstinct heeft haar leven gered’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme