Babynamen kerstspecial! De leukste babynamen gebaseerd op Kerstmis

Zwanger Valéry de Voijs 21 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Ben jij deze maand uitgerekend? Of sterker nog: ben jij rond de feestdagen uitgerekend? Dan ga jij deze bijzondere Kerstspecial heel leuk vinden. Dit zijn namelijk de leukste babynamen gebaseerd op Kerstmis. En nee, Jezus staat er niet bij.

Wist je trouwens dat het in Nederland illegaal is om je kind te vernomen naar Jezus? Als jij je kind toch graag deze religieuze naam wilt geven zul je naar het buitenland moeten verhuizen. In Amerika is het bijvoorbeeld gewoon toegestaan om je kind Jesus te noemen. Daar mag jij je kind zelfs gewoon God noemen (als jij dat zou willen).

Babynamen gebaseerd op Kerstmis

Naast God of Jezus zijn er natuurlijk nog tal van mooie opties voor als je kind rond de feestdagen wordt geboren. Wij zetten de leukste op een rijtje.

Christiaan

Jezus Christus mag dan misschien niet, maar Christian of Christiaan is gewoon toegestaan.

Noël

Noël betekent letterlijk Kerstmis in het Frans. Volgens ons dus dé perfecte babynaam voor als je zoon of dochter met Kerstmis wordt geboren.

Natal

Als jij iemand in het Portugees een fijne Kerst wilt wensen, zeg je ‘Feliz Natal’. Wordt jouw dochter geboren met Kerst, dan is Natalie een leuke variant. En wat dacht je van Navi (Spaans voor Kerstmis)?

Clara

Misschien wel de mooiste babynaam gebaseerd op Kerstmis. Deze mooie babynaam betekent namelijk ‘lichtje in de duisternis’. Toepasselijk voor de feestdagen, nietwaar?

Holly

En dan refereren we niet naar die hit van Justin Bieber. Holly betekent hulst: iets wat tijdens de feestdagen niet mag ontbreken.

Noor

Noor verwijst naar de Noordpool. Je weet wel, waar de heilige man vandaan komt.

Casper

Zet jij dit jaar een kerststal op? Dan zal Casper niet ontbreken. Casper is namelijk één van de drie wijzen uit het oosten. Cas, of Jasper zijn natuurlijk ook leuke varianten!

Michael

Deze babynaam komt uit het Hebreeuws Mikha’el en betekent ‘wie is zoals God?’. Mooie varianten zijn Michelle, Michel, Mike of Miquel.

Moses

Mozes, Moses of Moos is weliswaar in Nederland minder populair dan in de Verenigde Staten, toch vinden wij het een mooie babynaam (vooral als je baby met Kerst wordt geboren!).

Sarah

In het Oude Testament is Sarah de vrouw van Abraham, en de moeder van Isaac. Of jij nu religieus bent of niet: Sarah is in ieder geval een prachtige babynaam voor als je kind met Kerstmis geboren wordt.

Dit zijn dé babynamen trends van 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme