Deze dingen zijn (bijna!) onmogelijk met een peuter in huis

Kinderen Janne Vogel 20 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

Je wil je peuter voor geen goud missen, maar misschien heb je opgemerkt dat bepaalde dingen een stúkje lastiger zijn met een jong kind in huis. Ze zijn niet onmogelijk, maar ze worden er met een peuter simpelweg niet makkelijker op.

Onmogelijke dingen met je peuter

Ook al geniet je nog zo van zijn gezelligheid, het zou fijn zijn als je weer eens toekwam aan de volgende 14 dingen. Niet dat je aan al deze punten iedere dag behoefte hebt, maar gewoon, soms.

1. Een kater hebben

Dronken worden lukt best, het is alleen het kater-gedeelte dat niet te doen is wanneer je peuters hebt. Af en toe best een beetje jammer, want dat ene wijntje smaakt naar meer.

2. Chic uiteten gaan

Tuurlijk, er zijn genoeg peuters die zich prima gedragen in een fancy restaurant, maar er zijn er ook een hoop die niet zo’n fan zijn van lang (na)tafelen en ingewikkelde gerechten. Is jouw peuter een liefhebber? Voel je gezegend.

3. Uitslapen

Uitslapen, wat is dat ook alweer? Zelf op die dagen dat de kids bij oma slapen word je nog om half 8 wakker. Iets met moederinstinct, waarschijnlijk. En als je wél thuis bent, tja, dan komen ze je iedere dag persoonlijk wakker maken. Lief hoor, maar af en toe een béetje vervelend.

4. Een dagje ziek zijn

Is jouw kind nog geen twee jaar oud? Dan kun je niet ziek zijn. Not possible.

5. Een puppy nemen

Hoe graag je het ook zou willen, je weet dat dit niet hét moment is om een jong hondje in huis te nemen. Dan heb je straks namelijk dubbel zoveel verantwoordelijkheden, dubbel zoveel troep én slapeloze nachten x 2. Wacht nog maar effe.

6. Vanuit huis werken

Als je dit weleens hebt geprobeerd, heb je vast en zeker ondervonden dat het niet zo’n succes was. Het voelt misschien alsof thuiswerken de ideale oplossing is, maar daarmee onderschat je het vermogen van je peuter om zichzelf te vermaken voor langer dan 25 seconden.

7. Haasten

Peuters voelen niet (lees: nooit) de behoefte om te haasten. Het kan hen weinig schelen of ze te laat komen op zwemles, op de crèche of bij het verjaardagsfeestje van oma. Dus, is het weer eens zo ver en dreig je te laat te komen: je kunt het beter accepteren dan dat je ze dwingt om te haasten. Lifehack.

8. Ruzie maken met je lief

Natuurlijk mogen jullie een discussie voeren, maar liever niet op de passief-agressieve manier. En geef toe: scheldwoorden spéllen is lang niet zo effectief dan echt losgaan. Af en toe kun je een kleine ruzie niet voorkomen, maar het grootste deel van de tijd houd je je toch behoorlijk in.

9. Helemaal niets doen

Vroeger (als in, voor je kinderen op de wereld zette) deed je nog weleens he-le-maal niets. Niets. Nu bestaat niets doen niet meer. Er is altijd wel íets te doen en als je je kinderen bij de oppas hebt gebracht en je eindelijk niets mag doen, lukt het je waarschijnlijk niet zo goed als vroeger.

10. Je nagels doen

We hebben het in dit geval uiteraard niet over een bezoekje aan de salon (dat is heer-lijk en lukt wanneer je er tijd voor kunt maken gelukkig nog prima). We hebben het over je eigen nagels doen, thuis. Met een peuter ligt er nou eenmaal wat gevaar op de loer.

11. De keuken schoonhouden

Het lukt je op een gegeven moment (een soort van) om het huis schoon te houden, maar de keuken is en blijft een lastig dingetje. Om heel veel redenen.

12. Het nieuws kijken

Al kijk je af en toe alleen even snel wat er gaande is in de wereld (je wil toch een soort van maatschappelijk betrokken burger blijven), het lukt je kids vaak om op precíes het verkeerde moment de kamer binnen te lopen. Op het moment waarop er wordt gepraat over een bom of ontsnapte leeuw, bijvoorbeeld. Say hello to een hoop nieuwe nachtmerries.

13. Iets nieuws leren

Éen ding is duidelijk: het is érg lastig om te studeren met jonge kinderen om je heen. Niet onmogelijk, maar heel. erg. lastig. De constante onderbrekingen maken het lastig om je te concentreren en een beetje focus heb je toch echt wel nodig.

14. Winkelen

Jep, winkelen. Of het nou gaat om de boodschappen, kleren, elektronica of zelfs speelgoed: het blijft een feit dat het allemaal íets lastiger gaat als je peuter met je mee shopt.

9 manieren waarop je als moeder voor jezelf kan zorgen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme