Heeft jouw kind een van deze vijf eigenschappen? Dan is het nóg unieker

Kinderen Valéry de Voijs 20 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

7.914.627.343. Dat is het getal dat de huidige wereldbevolking aangeeft op het moment dat dit artikel verschijnt. De teller van het aantal geboortes vandaag staat momenteel op 169.831. En die getallen veranderen iedere seconde. Van de bijna acht miljard mensen op deze wereld is niemand hetzelfde. Ook jouw kind is dus behoorlijk uniek. Als jouw kind deze (uiterlijke) kenmerken bezit dan is hij zelfs nóg unieker dan jij denkt.

Iedere moeder vindt haar kinderen de mooiste wezentjes op de wereld. En zo hoort het ook te zijn. Maar hoe uniek is je kind nu écht?

Unieke kenmerken van je kind

Grote kans dat van de acht miljard mensen jouw kind behoorlijk uniek is.

1. Spleetje tussen de voortanden

Spleetjes tussen de tanden komen bij jonge kinderen vaker voor. De helft van alle kids hebben tot hun vijfde levensjaar namelijk wat ruimte tussen hun tanden. Vanaf het vijfde jaar wordt het toch al iets unieker. Ongeveer twintig procent van de kinderen blijft een spleetje tussen hun voortanden houden als ze ouder worden. Een gebit à la Lara Stone of Madonna is dus redelijk uniek.

2. Met je tong je elleboog aanraken

Wist je dat maar 1 procent van de totale wereldbevolking zijn elleboog kan aanraken met zijn tong? En ja, we durven erop te wedden dat jij het op dit moment aan het proberen bent. Mocht je tijdens het kerstdiner zonder gespreksstof komen te zitten kun je altijd nog deze challenge erin gooien.

3. Niezen met open ogen

Nog minder dan 1 procent kan niezen met geopende ogen. Als jouw kind dus zijn ogen stijf dichtknijpt onder het niezen, is dat dus heel normaal. Waarom we onze ogen sluiten, is volgens de wetenschap nog altijd één groot mysterie. Waarschijnlijk is het een automatische reactie en willen we onbewust voorkomen dat de bacteriën die loskomen tijdens een niesbui in onze ogen terecht komen.

4. Boeren op commando

We weten niet of jij dit wilt promoten bij je kids, dus wellicht wil jij dit niet testen. Toch kan zo’n 48 procent van alle mensen boeren op commando. Niet zo uniek als de andere eigenschappen, maar alsnog een skill die niet iedereen bezit. Of je er trots op kunt zijn is nog maar de vraag….

5. De gebogen duim

Ook wel de ‘hitchhikers thumb‘ genoemd. Sommige mensen hebben duimen die hypermobiel zijn. Dit betekent dat ze hun duim bizar ver kunnen buigen. De medische term hiervoor is ‘flexie van distale vingerkootjes bij hyperextensie in het proximale interfalangeale gewricht’. Een bijzondere naam voor een bijzondere conditie: zo’n 32 procent van de mensen heeft zo’n unieke duim. Weten we dat ook weer.

Hitchhiker’s Thumb
Zo’n 25 procent van de mensen heeft een Hitchhiker’s Thumb.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme