Oh no – van dit verrukkelijke drankje krijg je dus de ergste katers ooit

Gezondheid Sharon van der Werf 13 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu de terrassen weer open zijn en de zon zich steeds vaker laat zien, kunnen we niet wachten om een alcoholische versnapering op het terras te bestellen. Een wijntje, een gin tonic, of bezwijk je toch voor die kanariegele limoncello?

Vooral met die laatste moet je uitkijken als je morgen nog iets belangrijks te doen hebt: we hebben op verschillende websites gelezen dat limoncello voor de ergste katers ever zorgt.

De ergste kater komt van limoncello

Niet het nieuws waar we happy van worden, maar eigenlijk is het best logisch. Dat komt namelijk onder andere doordat zo’n fles limoncello al snel 30% alcohol bevat. Door de zoet-zure smaak van het drankje heb je dat alleen niet zo snel door, en dat zorgt er dus weer voor dat je kunt blijven drinken.

Daarnaast wordt limoncello vaak als shotje gedronken – en dat is het recept voor te-veel-drinken-zonder-dat-je-het-door-hebt. Je dénkt misschien dat je niet veel gedronken hebt, maar in de praktijk is het toch vaak meer dan de bedoeling was (want waren het nou drie of toch zeven shotjes?). Whoops.

5 dingen die je nog niet wist over alcohol drinken en het effect op je menstruatie

Nek-aan-nek race met tequila

Mocht jij denken ‘goh, ik dacht dat tequila de ergste katers ooit gaf”, dan zit er er niet heel ver naast. In een ander onderzoek van Bad & Boozy gaf namelijk 22% van de deelnemers aan dat zij tequila ook boven limoncello zouden zetten. Tequila bevat inderdaad een hoger alcoholpercentage, maar door de heftige smaak van het drankje tik je ze minder snel achter elkaar weg.

Het proberen waard: deze goddelijke limoncello mousse

Ben je ondanks dit nieuws nog steeds gek op limoncello? Dat snappen we helemaal. We werden dan ook erg enthousiast van dit recept voor limoncello mousse op onze zusterwebsite Beautify. Don’t tell the kids, dit toetje is alleen voor mama.

Enne, wordt jouw limoncello geserveerd met een schijfje citroen? Dan wil je het onderstaande artikel ook nog even doorlezen.

Iehh!! Na het lezen van dit hoef je nooit meer een schijfje citroen in je drankje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme