Deze vader schreef een hilarisch verslag over ochtend alleen met zijn 5 kinderen

Kinderen Sterre Touw 21 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Nadat moeder en blogger Amy Betters-Midtvedt terugkwam van een reis voor haar werk ontdekte ze iets hilarisch. Ze vond een openhartig verslag van haar man Todd over een ochtend alleen met hun vijf kinderen toen ze weg was. En daarmee was hij misschien wel een betere schrijver dan zijzelf.

Op haar Facebook-pagina vertelde Amy over het grappige verhaal van haar echtgenoot, dat ze de titel ‘De realiteit van een vader als zijn vrouw een keer de stad uit is’ gaf.

Een ochtend met vijf kinderen

Amy had Todd gevraagd had om het huishouden een paar dagen te leiden. Fluitje van een cent, toch? Voor Todd niet. ‘De wekker ging weer verdomd vroeg af’, schreef hij. ‘Drie van mijn vijf kinderen moesten naar school, maar ik had geen zin om uit bed te gaan om ze dat te vertellen. Dus ik besloot hun iPhones te ‘pingen’ via de Find My iPhone-app, om via deze manier duidelijk te maken dat ze uit hun bed moesten komen.’

Drukke planning

Na het zetten van een kop koffie vertelde de vader over de uitgebreide agenda van zijn vrouw, die alles uiteenzette, van schoolroosters en en bijlessen tot wat hij moest bereiden voor het avondeten. Nadat hij zijn de ruzie tussen zijn dochters gesust had en voor zijn zoon een speciaal granen-ontbijt had klaargemaakt, keek hij vermoeid naar de andere vier pagina’s van de planning. ‘De keuken is vies, het huis is een puinhoop, maar het komt allemaal goed. Ik krijg dit allemaal schoongemaakt voordat mijn vrouw terugkomt’, vervolgde Todd. De vorige reis die Amy maakte, zorgde ook al voor de nodige problemen. ‘Ik wilde geld over te maken naar de kinderen, zodat ik geen lunchpakketten hoefde klaar te maken. Maar ik wist niet hoe ik dat voor elkaar kreeg, omdat ik dat normaal gesproken nooit doe. En toen moest ik mijn vrouw sms’en om me te helpen.’ Ai.

Vergeten

Bij het afzetten van zijn dochters op school, ontdekte hij dat hij de 20 dollar niet bij zich had die ze nodig hadden voor hun dansevenement. Hij beloofde dat als hij zijn jongere kinderen naar de opvang ging brengen, hij ook even de 20 dollar langs zou brengen. Hij reed terug met goede moed om zijn jongste kinderen klaar te maken voor de dag. Ook dat ging niet al te makkelijk. ‘Mijn zoontje wilde ineens niets anders dan macaroni als ontbijt en mijn dochter besloot te gaan krijsen, omdat al haar broeken in de was zaten.’ Je moet als ouder ook zoveel onthouden.

Papa-prioriteiten

Nadat hij hij even later met de kinderen in de auto stapte, vergat hij de 20 dollar weer. Natuurlijk. ‘Ik sms’te mijn baas dat ik te laat zou komen en stopte bij een tankstation om even te pinnen. En oke, ik geef het toe. Ook om een broodje te halen. Een broodje ei met kaas.’ Hij reed naar  de school en overhandigde de envelop geld aan zijn dochters. Iets te laat, maar het was tenminste gelukt. Toen hij zijn jongste telg naar de crèche gebracht had, kon hij eindelijk naar zijn werk. ‘Ik genoot zo van dat broodje, dat ik even opnieuw langs het tankstation reed om een nieuwe te halen. Ik was immers toch al te laat.’ Tja, dat zijn papa-prioriteiten.

Amy sloot de post op Facebook af met ‘Bedankt Todd Midtvedt. Ik ben zo blij dat je het hebt overleefd.’ Want het leven van een vader met vijf kinderen is vaak al uitdagend genoeg.

Busted! Van deze dingen geven we vaak de kids de schuld, maar eigenlijk…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme