Handig! Deze babyproducten ga jij nu ook voor jezelf gebruiken

Beauty Redactie 9 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Babyproducten. Ze staan overal en je gebruikt ze de hele dag door. Ze ruiken heerlijk, zijn super mild voor de huid en hebben veel meer mogelijkheden dan je denkt.

Kortom: ideaal om zelf óók eens te gebruiken.

Babyproducten

Waar babyshampoo al niet goed voor kan zijn…

Babyshampoo

Prikt niet en bevat veel minder ruwe ingrediënten dan gewone shampoo. Het is ideaal voor het wassen van babyhaartjes, maar wist je dat het ook helpt bij:

1. Het wassen van delicate stoffen: soms heb je een knuffel of duur sierkussen dat wel een opfrisbeurt kan gebruiken, maar in de was gooien lijkt geen goed plan. Probeer het item eens in bad of in de douchebak te wassen met babyshampoo.
2. Het reinigen van je haar: ja, ook wij kunnen ons haar er mee wassen! Sommige vrouwen zweren er bij, anderen doen het liever niet. Het reinigt in principe prima, maar voor het verzorgen van je puntjes of droge haar heb je echt een ‘volwassenenshampoo’ nodig.
3. Het reinigen van je make-up kwasten: heel handig! Spuit een kleine hoeveelheid in je handpalm en maak een schuimend sopje. Vervolgens kun je je kwasten en sponsjes er zachtjes mee wassen.

Babyolie

Dit is echt super fijn spul en heeft tal van voordelen. Het helpt onder andere bij:

1. Een gevoelige huid: na het scheren kun je je benen hier heerlijk mee insmeren. Maar ook droge plekjes op je ellebogen of knieholtes verdwijnen als sneeuw voor de zon.
2. Het verwijderen van waterproof make-up: zelfs die hardnekkige laag mascara krijg je er met babyolie nog af. Gebruik een kleine hoeveelheid op een wattenschijfje en wrijf voorzichtig alle make-up weg.
3. Mooie benen: de olie zorgt ervoor dat je benen een mooie finish krijgen, waarbij oneffenheden minder zullen opvallen. Wist je dat Beyoncé zichzelf er bijna dagelijks mee insmeert?
4. Verzorgde nagelriemen: er is speciale olie verkrijgbaar, maar babyolie klaart de klus net zo goed. Gewoon goed inwrijven, even laten intrekken en daarna je handen wassen met een milde zeep.
5. Mooie hielen: we hebben allemaal wel eens last van droge hielen. Maar met een beetje extra olie heb jij in no time weer blije voetjes.
6. Massages: do we need to say more?
7. Scheren: ja echt! Sommige vrouwen gebruiken alleen nog babyolie als scheermiddel.

Babydoekjes

Iedere moeder heeft ze standaard bij zich, maar eigenlijk zou iedere vrouw ze in huis moeten hebben. Ze zijn namelijk super handig om:
1. Make-up te verwijderen: doe het niet dagelijks, maar bij gebrek aan beter is dit zeker een aanrader. Zorg dat je altijd je make-up verwijdert voor je gaat slapen.
2. Verfresten te verwijderen: handig! Verf jij je haar ook wel eens thuis en zit je er na afloop helemaal onder? Gebruik dan eens babydoekjes! Even wrijven en die vlekken in je nek en oren zijn verleden tijd.
3. Het verzegelen van enveloppen: heb jij ook zo’n hekel aan het likken van enveloppen en postzegels? Je kunt ze ook vochtig maken met een babydoekjes en het vervelende klusje makkelijk omzeilen.
4. Verwijderen van deodorant vlekken: je weet wel, die ellendige witte plekken op je donkere kleding? Even wrijven en de vlek is weg!

Babypoeder

Een product dat je vaak gebruikt bij luieruitslag, omdat het fijne poeder uitstekend vocht en vuil absorbeert. Maar je kunt er zo veel meer mee doen. Je kunt het ook gebruiken:

1. Als droogshampoo: breng wat poeder aan bij de haarwortels, schud met met je handen los en kam het uit.
2. Na het scheren: babypoeder helpt tegen jeuk en is ideaal voor het verzachten van de gevoelige huid. Dep na afloop een kleine hoeveelheid onder je oksels of op je bikinilijn.
3. Bij het verwijderen van vetvlekken: niets is erger dan een vlek op een favoriet kledingstuk. Mocht het weer eens zo ver zijn, grijp dan snel naar het babypoeder. Dep voorzichtig totdat de vlek niet meer vochtig is en herhaal indien nodig. Daarna kun je het kledingstuk meteen in de was gooien.
3. Ontrafelen van kettingen: handig! Een beetje poeder op die ellendige knoop kan de boel helpen om in beweging te komen. Je krijgt meer grip en haalt de knoop er eindelijk weer uit! Hallelujah.

Baby basics: dit zijn de 7 babyproducten die je écht nodig hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen