Deze boeken wil je lezen om je mentale gezondheid een boost te geven

Mind Anne Smits 17 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Het leven van een ouder kan best pittig zijn. Het is dan ook belangrijk om op je mentale gezondheid te letten. Daarom zetten wij de beste boeken op een rijtje om jouw gedachten een positieve richting in te sturen.

De beste boeken voor je mentale gezondheid

Met deze boeken zorg je ervoor dat je met je hoofd even heel ergens anders zit dan bij luiers, flesjes en slaaptekort.

1. Master Your Mindset – Michael Pilarczyk 21,95

Een echte bestseller is het boek van de auteur, spreker en mindset en mindfulness coach Michael Pilarczyk. Master Your Mindset is een boek dat helpt bij je persoonlijke en spirituele groei. Pilarczyk beschrijft op basis van zijn eigen ervaringen hoe je je eigen mindset kunt veranderen om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Het boek geeft je inzicht in je eigen bewustzijn en zingeving. Tijdens het lezen van Master Your Mindset zul je jezelf vragen stellen als: Hoe ziet mijn mooiste leven eruit?, Wat wil ik écht? en Waarom doe ik soms niet wat ik wél zou willen doen? Met dit boek leer je gedachtepatronen doorbreken en kom je erachter wat je écht wilt in het leven.

2. De moed van imperfectie – Brené Brown 20,99

Ben jij een perfectionist? Dan is De moed van imperfectie van Brené Brown iets voor jou. Brené Brown beschrijft in haar boek hoe je je perfectionisme kan laten varen, waardoor stress zal verminderen en je leert vertrouwen op je intuïtie. In dit boek denk je na over de oneindige zorgen wat anderen wel niet van je denken en zal je leren geloven, ja echt waar, dat je de moeite waard bent. Tijdens het lezen van dit boek zal ook je creativiteit de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Door het lezen van dit boek, zul je realiseren welke dingen er nu écht toe doen.

3. Voel je beter – Willem van der Bend 20,99

Tips & tools van een psychiater klinkt misschien wat overdreven. Maar iedereen, gelukkig of niet, kan deze tips gebruiken. In Voel je beter helpt auteur en psychiater Willem van der Bend je om optimaal in je vel te zitten. Het boek bevat een combinatie van zowel wetenschappelijk inzichten als ervaringen uit de eigen praktijk van de auteur. Tijdens het lezen van het boek leer je signalen te herkennen die je mentaal overbelast maken en leer je ze vervolgens te verhelpen. Voel je beter zit vol praktische tips waarmee je meer uit het leven kunt halen en je hoe dan ook beter zult voelen.

4. Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden – Lianne Sanders 19,99

In Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden neemt Lianne Sanders je mee in de tijd van haar leven waarin ze zich verloren en verlaten voelt. Lianne vertelt over haar break-up en haar gevoel dat alleen het hebben van een relatie haar veilig kon laten voelen. Dit boek is geschikt als je troost en herkenning wilt vinden in een verhaal. Het boek is als een soort dagboek waarbij je je ontspannen en veilig voelt tijdens het lezen.

5. Fokking druk – Thijs Launspach 17,99

Eerlijk zeggen, geef jij wel eens antwoord met ‘druk’ als iemand je vraag hoe het met je gaat? Zo ja, dan is dit boek iets voor jou. De titel verraadt het al, maar in Fokking druk legt psycholoog Thijs Launspach uit waarom we onszelf totaal voorbij lopen. Dit boek helpt je door middel van praktische tips om te ontstressen en je hoofd leger te maken. Thijs Launspach gebruikt hiervoor inzichten uit de wetenschap en methoden van experts. Dit boek is niet alleen geschikt voor de mensen die tegen een burn-out aan zitten te hikken, maar voor iedereen die wel eens stress ervaart.

4 kleine manieren waarop je kinderen het belang van mentale gezondheid leert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme