Dierendagactie: bij dit museum kun je gratis naar binnen als er een dier zit in jouw achternaam

Nieuws Laura Saija 26 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Op 4 oktober is het weer dierendag in Nederland en nu heeft het museum Flehite in Amersfoort op deze dag een ludieke actie bedacht. Heeft jouw gezin de achternaam van een dier? Dan hoef je op dierendag geen entree te betalen.

Heet jij dus Vos, de Leeuw of Haas van je achternaam? Dan heb je geluk en hebben jullie met de hele familie een leuk uitje.

Achternaam van een dier

Op vertoon van je legitimatiebewijs kun je op dierendag een bezoekje brengen aan de tentoonstelling Kunst & Zoo. Alleen, of met de hele familie. De tentoonstelling Kunst & Zoo belicht de eeuwenoude fascinatie van mensen voor dieren en hoe deze kijk in de afgelopen 75 jaar is veranderd.

Verhalen van medewerkers van DierenPark Amersfoort en bezoekers tonen de evolutie van menselijke percepties van dieren. Hun liefde en respect voor de natuur wordt gedeeld door de exposerende kunstenaars. Zij onderzoeken de actuele kwetsbare balans tussen mens en dier.

Tentoonstelling

Een reusachtige ijsbeer, genaamd de ‘Pissende IJsbeer’, is vanaf 3 juli te zien in het centrum van Amersfoort bij Museum Flehite. Dit kunstwerk is gemaakt door Florentijn Hofman, bekend van de wereldberoemde badeenden. De ijsbeer, onderdeel van de tentoonstelling Kunst & Zoo van 8 juli tot 19 november, markeert het 75-jarig bestaan van DierenPark Amersfoort.

De ijsbeer heeft zijn natuurlijke habitat verlaten en bevindt zich nu ongegeneerd op de kade van Museum Flehite. Het gedrag dat hij vertoond is vergelijkbaar met hoe mensen vaak omgaan met het leefmilieu van dieren, wat als asociaal wordt beschouwd.

De tentoonstelling is leuk om te bezoeken voor jong en oud. Voor kinderen en families worden er ook nog extra activiteiten georganiseerd.

Te doen voor kinderen

Voor kinderen is er van alles te doen in het Flehite museum.

  • Vraag bij de receptie naar het speciale Kijk-en-DoeBoekje. Je kruipt in een dierenhuid (onesie) en ontdekt van alles onderweg.
  • In Depot Junior teken je zo precies mogelijk een das of ander dier na en zijn er wisselende andere creatieve activiteiten met dieren in de hoofdrol.
  • Extra activiteiten: op 16 en 17 september bouw je in Depot Junior met klei en takken jouw ideale dierenverblijf na.

5x dit wil je weten voordat je als gezin een huisdier neemt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme