Kims kinderen maken constant ruzie: ‘Bij de McDonalds smeek ik om hetzelfde speeltje’

Persoonlijk Valéry de Voijs 26 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Kim heeft twee schatten van kinderen; mits zij niet samen zijn. De twee broers kunnen helaas niet goed met elkaar overweg en maken constant ruzie. Het gekibbel tussen de twee gaat zelfs zo ver dat Kim letterlijk alles dubbel moet kopen.

“Eigenlijk konden mijn kinderen voorheen best goed overweg. Mijn jongste zoon was nog maar net geboren of mijn oudste zoon was niet weg te slaan bij zijn wiegje. Hij zorgde er de hele tijd voor dat zijn jongere broertje niets te kort kwam. Zo wilde hij helpen met het verschonen van luiers en het geven van zijn flesje.

De hele dag ruzie

Zo’n jaar geleden is dat helaas veranderd. De twee jongens maken nu de hele dag ruzie. Ze schoppen en slaan elkaar en trekken elkaar aan de haren. Mijn oudste zoon is van nature iets rustiger en helemaal niet gemeen. De jongste daarentegen is nogal een boefje. Hij probeert zijn plekje in het gezin op te eisen lijkt het wel. Zo vraagt hij vaak (negatieve) aandacht en slaat zijn oudere broer. Mijn oudste zoon gaat daar natuurlijk op in en heeft tegenwoordig geen moeite om terug te slaan.

Wij keuren dit gedrag natuurlijk niet goed maar tegelijkertijd heb ik niet het idee dat ik er veel aan kan doen. Ik wil niet zo’n moeder zijn die de hele dag politieagent moet spelen en ik laat het ze vaak zelf oplossen. Toch is ook dat niet de beste techniek, want ik heb ze meerdere malen per dag huilend naast me staan.

Bij de McDonalds smeek ik om hetzelfde speeltje

Daarbij kunnen mijn kids niet delen. Als ik naar de McDonalds ga moet ik heel duidelijk vragen om precies dezelfde happy meal: ik smeek ze om hetzelfde speeltje in dezelfde kleur. Als ze niet precies hetzelfde speelgoed krijgen worden ze namelijk gek.

Het gaat overigens niet alleen over speelgoed. Mijn moeder kwam laatst met een stickerblad thuis van de supermarkt. Mijn oudste zoon vroeg of hij het mocht hebben. Mijn moeder stemde ermee in maar ik zag de bui alweer hangen. Een paar minuten later lag het boekje verscheurd op de grond. Mijn jongste zoon kon het niet hebben dat hij niets kreeg en heeft alle bladzijden vernield.

Als moeder vind ik het natuurlijk heel jammer dat mijn kinderen het niet met elkaar kunnen vinden. Daarbij zorgt het gekibbel ervoor dat wij niet voor gezinsuitbreiding gaan. Aanvankelijk wilde ik graag minstens drie of vier kinderen. Die droom heb ik nu wel losgelaten.”

Say what?! Ruziën via Whatsapp is juist goed voor je relatie

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme