Dilemma: ‘Zal ik een grote gender reveal organiseren of niet?’

Persoonlijk Vera Guldemeester 18 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Fabiola (33) haar dilemma voor: “Zal ik een grote gender reveal organiseren of niet?”

Na zes jaar proberen, met allerlei onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis, ben ik eindelijk zwanger. Ik had niet verwacht dat het ons nog gegeven was. We hebben al twee goede echo’s gehad. Binnenkort krijgen we een geslachtsecho. Mijn man en ik willen allebei graag weten wat we krijgen. Wel ben ik aan het twijfelen of ik een grote gender reveal zal organiseren of niet.

Grote gender reveal

Aan de ene kant wil ik het samen met iedereen die de afgelopen jaren heeft meegeleefd vieren. Dat zijn veel mensen, dus het zou een grote gender reveal gaan worden. Hoe leuk is het om tegelijkertijd te weten te komen of we een jongetje of een meisje krijgen? Dat zou toch fantastisch zijn? Ik zou het liefst een restaurant afhuren en hapjes laten serveren. Daarna zouden we een grote ballon kapot prikken of een confettikanon af laten gaan.

Veel geld

Ik zie het al helemaal voor me, maar toch twijfel ik erg. Het geld dat we aan een grote gender reveal uitgeven kunnen we misschien beter op onze spaarrekening laten staan. Een kind is al duur genoeg. En worden al die mensen nou echt blij van zo’n gender reveal? Ik weet het niet. Misschien moeten we het alleen met onze ouders vieren en het de rest later vertellen.

Mijn eigen keuze

Mijn man steunt mij in alles. Hij vindt dat ik als zwangere mag kiezen of ik een grote gender reveal wil houden of niet. Wel heeft hij gezegd dat dit waarschijnlijk mijn enige zwangerschap zal zijn, dus dat het nú mijn kans is om het groots aan te pakken. Dat is natuurlijk heel lief, maar toch weet ik niet of dit slim is.

Dilemma

Ik zit dus met een dilemma. Zal ik een grote gender reveal houden met alles erop en eraan, zodat we echt kunnen terugkijken op een groot feest? Of zullen we het geld in onze zak houden?”

Dilemma: ‘Zal ik stoppen met borstvoeding nu mijn kind bijna drie is?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen