Dilemma: ‘Zal ik mijn kind vernoemen naar mijn niet zo aardige schoonzus?’

Persoonlijk Vera Guldemeester 28 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Rosalie (32) haar dilemma voor: “Zal ik mijn kind vernoemen naar mijn niet zo aardige schoonzus?”

“Doordat ik maar één werkende eierstok heb, wist ik dat het moeilijk zou worden om zwanger te worden. Na maanden proberen, voelde ik me ineens anders dan normaal. Toen mijn ongesteldheid uitbleef, wist ik direct hoe laat het was. Ik was zwanger en iedereen mocht het weten.

Kindernamen bedenken

Inmiddels ben ik al vijf maanden zwanger en ben ik helemaal aan het idee gewend dat ik over een paar maanden moeder ben. Samen met mijn vriend heb ik de afgelopen weken een kindernaam bedacht. Het was even moeilijk, maar we hebben een mooie voornaam uitgekozen.

Kind vernoemen

Mijn vriend wil ons kind ook een tweede naam geven. En niet zomaar een tweede naam, hij wil ons kind vernoemen naar mijn niet zo aardige schoonzus. Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte, maar hij meent het echt. Mijn schoonzus is lief voor haar broertje, maar voor mij allesbehalve. Ze had hem liever met zijn ex, haar beste vriendin, gezien en is vanaf het eerste moment altijd onaardig tegen mij geweest. Waarom zou ik mijn kind dan naar haar vernoemen?

Samen beslissen

Hoe graag hij het ook wil, we hebben afgesproken dat we het er allebei mee eens moeten zijn, anders gebeurt het niet. Ik weet dat hij onze dochter graag wil vernoemen naar mijn niet zo aardige schoonzus, maar moet ik hier wel in meegaan? We zullen de naam in het dagelijks leven niet uitspreken, maar het staat wel op haar geboorteakte, in haar paspoort en op haar diploma. Als ik zeg dat ik het niet wil, dan komt er misschien wrijving tussen ons en daar heb ik geen zin in.

Kind vernoemen of niet?

Wat moet ik doen? Zal ik mijn poot stijf houden en voorkomen dat mijn kind wordt vernoemd naar mijn niet zo aardige schoonzus? Of zal ik mijn vriend zijn zin geven en akkoord geven om er maar vanaf te zijn? Ik weet het niet. Ik vind het een moeilijke beslissing.”

Dilemma: ‘Zal ik een grote gender reveal organiseren of niet?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen