Dilemma: ‘Zal ik na de zwangerschap iets aan mijn lelijke buik laten doen?

Persoonlijk Vera Guldemeester 9 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Quinty (32) haar dilemma voor: “Zal ik na de zwangerschap iets aan mijn lelijke buik laten doen?”

“Het jaar voordat ik zwanger werd, ben ik met veel pijn en moeite 22 kilo afgevallen. Ik was eindelijk trots op mijn lichaam, alleen was ik nog steeds niet blij met mijn buik. Het leek wel alsof het vet daar niet weg wilde. Toen ik zeven maanden geleden sneller dan verwacht een positieve zwangerschapstest in mijn handen had, moest ik even slikken. Ik was ontzettend blij dat mijn vriend en ik een baby zouden krijgen, maar ik was wel bang om weer aan te komen. Dan zou het harde werken van het afgelopen jaar voor niets zijn geweest.

Iets aan mijn lelijke buik doen?

Ik ben nu ruim zeven maanden zwanger en ben gelukkig nog niet schrikbarend veel aangekomen. Ik probeer gezond te eten en genoeg te bewegen. Wel heb ik een grote buik die inmiddels al vol met striae zit. Er zal tijdens de laatste weken nog wel meer bij gaan komen. Ook denk ik dat ik na mijn zwangerschap een lelijkere buik heb dan dat ik ervoor had. Ik heb de afgelopen weken op internet informatie opgezocht over liposuctie en een buikwandcorrectie. Aan de ene kant wil ik na de bevalling graag iets aan mijn lelijke buik laten doen, maar aan de andere kant ben ik bang voor de ingreep.

Vriend is het er niet mee eens

Toen ik laatst aan mijn vriend vertelde dat ik na de zwangerschap iets aan mijn buik wil laten doen, keek hij mij aan alsof ik iets heel geks gezegd had. Hij snapt niet dat ik in mijn gezonde lichaam wil laten snijden. Hij denkt dat ik mijn buik mooier kan krijgen door veel te sporten en gezond te eten. Maar wat als dat niet lukt? Het lijkt me zo fijn om in de zomer in een bikini te lopen. Dat heb ik namelijk nooit gedurfd.

Dilemma buik

Hoe vaak ik er ook over nadenk, ik weet niet wat ik moet doen. Wel weet ik dat ik ga schrikken als ik mijn buik na de zwangerschap zie. De buik zal vol met paarse strepen zitten en nog groter en slapper zijn dan voor de zwangerschap. Zal ik na de zwangerschap iets aan mijn lelijke buik laten doen of zal ik mezelf accepteren hoe ik ben en in de zomer gewoon weer een badpak aantrekken? Ik vind het een moeilijk dilemma.”

Waarom je je niet hoeft te schamen voor striae na een zwangerschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen