Dilemma: ‘Zal ik een tatoeage met de naam van mijn man nemen?’

Persoonlijk Vera Guldemeester 28 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Ivy (36) haar dilemma voor: “Zal ik een tatoeage met de naam van mijn man nemen?”

“Mijn man Jake en ik zijn nu bijna twaalf jaar samen, waarvan negen jaar getrouwd. We hebben twee schatten van dochters. Jake is gek op tatoeages en zijn armen, borst en rug staan bijna helemaal vol. Ik heb een aantal kleine tattoo’s op mijn lichaam. Jake kwam vorige week thuis met als verrassing een nieuwe tatoeage. Ik schrok, want hij had mijn hoofd levensgroot laten tatoeëren op zijn bovenbeen. Ik vond het erg lief dat hij hiermee wilde zeggen dat hij nog steeds gek op mij is, ondanks de moeilijke tijd die wij eerder hadden. Wanneer ik de tatoeage van dichtbij had bekeken zei hij dat hij nog een verrassing had: ik mocht namelijk op zijn kosten zijn naam op mijn lichaam laten zetten. Hij had zelfs al een afspraak voor me gemaakt.

Tatoeage met de naam van mijn man

Ik merkte direct dat ik niet echt blij was met deze verrassing en eigenlijk nu nog steeds niet. Hoe dol ik ook op mijn man ben, ik weet niet of ik wil rondlopen met zijn naam op mijn lichaam. Ik heb altijd gezegd: alleen de namen van mijn kinderen komen op mijn lichaam en van niemand anders. Zijn achternaam staat al in mijn paspoort en zijn trouwring zit om mijn vinger, is dat nog niet genoeg om te laten zien dat we bij elkaar horen? De afgelopen tijd heb ik meerdere keren geprobeerd het gesprek over dit onderwerp aan te gaan, maar nu de dag van de afspraak dichterbij komt, begin ik hem toch te knijpen. Ik wil hem namelijk niet kwetsen door de afspraak af te zeggen.

Advies van beste vriendinnen

Voordat ik mijn tatoeage dilemma wilde bespreken met mijn man, heb ik het voorgelegd aan mijn beste vriendinnen. Eentje snapt mij helemaal en zei dat ik beter eerlijk kan zeggen waarom ik het niet wil. De ander is juist hartstikke impulsief, dus zij ziet het hele probleem niet. Zij zei dat ik er een andere tattoo overheen kan laten zetten, mochten we ooit gaan scheiden. Daar heeft ze wel gelijk in.

Dilemma tatoeage

Soms zou ik willen dat ik wat impulsiever was. Ik weet nu nog steeds niet wat ik moet doen. Zal ik gewoon naar de afspraak gaan en dan een klein en onopvallend exemplaar op bijvoorbeeld mijn heup of schouder laten zetten? Of moet ik gewoon zeggen dat ik het liever niet wil, maar dat dit niet betekent dat ik niet heel veel van hem hou? Het blijft een moeilijke beslissing, want ik wil mijn man echt niet kwetsen. Zeker niet nu het weer zo goed tussen ons gaat.”

Astrid: “Ik wist dat hij fout was, maar elke keer weer viel ik voor hem”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen