Dilemma: ‘Zal ik mijn zoon voorstellen aan mijn nieuwe vriend?’

Persoonlijk Wilma Groothuis 4 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Dana (32) haar dilemma voor: “Zal ik mijn zoon voorstellen aan mijn nieuwe vriend?”

“Mijn ex en ik zijn twee jaar geleden uit elkaar gegaan. We hebben samen een zoon, Jordi (4), en we hebben nu een co-ouderschap. Hoewel mijn ex en ik het jarenlang heel goed hadden, was twee jaar geleden de koek op. De liefde was op en wat we ook probeerden, het was beter om ermee te stoppen en voor onszelf te kiezen. We hebben nog goed contact en proberen Jordi een zo stabiel mogelijk leven te bieden.

Nieuwe relatie

Nu heb ik vier maanden een relatie met mijn nieuwe vriend Sander. Het gaat momenteel heel goed tussen ons en ik merk dat ik eindelijk weer een stuk beter in mijn vel zit. We kunnen samen lachen en lol maken, maar ook heel goed praten. Het voelt heel goed, maar ik heb hem nog niet aan mijn zoon voorgesteld. Dat heb ik expres uitgesteld, omdat ik eerst zeker wil weten dat het goed zit. De scheiding was natuurlijk niet leuk, ook voor Jordi niet, dus ik wil hem verder niet onnodig een vervelend gevoel geven. Het gaat nu heel goed tussen Sander en mij, maar ik twijfel nog wanneer ik hem aan mijn zoon wil voorstellen.

Voorstellen aan zoon

Ergens kan ik namelijk niet wachten om Jordi aan Sander te laten zien. Hij is mijn alles en ik ben ontzettend trots om zijn moeder te zijn, dan wil je het liefst hem aan iedereen laten zien, met name aan degene met wie je nu heel hecht bent. Aan de andere kant zijn we nog maar vier maanden samen en ik ben niet naïef: ik weet ook wel dat er nog van alles kan gebeuren tussen ons. Toch voelt het ook gek om zo’n belangrijk iemand in mijn leven van Sander weg te houden. Ik heb het er met mijn ex over gehad en hij vindt het geen probleem als Jordi met mijn vriend kennismaakt. Ook Sander wil dolgraag mijn zoon een keer in het echt zien, want ik heb natuurlijk al veel over hem verteld.

Dilemma

Ik twijfel dus nog steeds: ga ik mijn nieuwe vriend nu al aan mijn zoon voorstellen of wacht ik er nog een tijdje mee? Niks lijkt mij leuker dan voortaan ook met z’n drieën leuke dingen te doen en het scheelt natuurlijk ook een hoop geplan. Toch weet ik niet of ik er goed aan doe, want ik weet ook niet hoe Jordi erop reageert en wat voor effect onze relatie op hem gaat hebben. Hij is nog maar 4 jaar, dus hij zal het ook nog niet helemaal goed begrijpen. Moet ik het dan juist doen of juist niet? Ik kan wel wat hulp gebruiken.”

Nyna (38): ‘De nieuwe vriendin van mijn ex heeft mijn dochter geslagen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme