Doen met Pasen: de allerleukste uitjes met jonge kinderen tijdens het paasweekend

Eropuit Laurien Bleeker 4 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Het paasweekend komt eraan. Dat betekent lekker veel vrije dagen en samen er op uit met de kinderen. Het wordt namelijk ook nog eens goed weer. We verzamelden dan ook de allerleukste uitjes voor Pasen met jonge kinderen voor je.

Na een uitgebreid paasontbijt is er nog genoeg te doen het hele paasweekend. Wat dacht je van lammetjes knuffelen of ontbijten tussen de apen? Het kan allemaal op eerste en tweede paasdag.

Leuke uitjes tijdens Pasen met jonge kinderen

Het vrije paasweekend staat voor de deur en dat is het perfecte moment om er lekker op uit te gaan met de kinderen. Er is beide paasdagen namelijk genoeg te beleven voor jong en oud. Van een festival tot een gouden ei in een doolhof zoeken. Bekijk hieronder alle uitjes met jonge kinderen tijdens komend paasweekend.

Paasfestival in Utrecht

In de Werkspoorkathedraal in Utrecht wordt het erg gezellig tijdens het paasweekend. Je kunt er het Werkspoorfestival bezoeken van vrijdag 7 april tot en met maandag 10 april. De toegang is gratis. Verwacht live muziek, lekker eten bij de vele foodtrucks, genoeg te drinken, vintage kleding shoppen, een reuzenrad voor kinderen, knutselen en voorleesmomenten. Er is voor jong en oud genoeg te doen en te zien. Bovendien is de Werkspoorkathedraal op zich al een geweldig mooie plek om eens naartoe te gaan.

Op jacht naar het gouden ei bij Kasteel de Haar

Vanaf Goede Vrijdag tot en met tweede paasdag ga je bij Kasteel de Haar op zoek naar het gouden ei. Ondertussen huppelt de paashaas door het park van het kasteel, in de rozentuin en rondom de vijver. Volg hem naar het doolhof, want daar heeft de paashaas een paasei van goud verstopt. Er zijn ook gekleurde eieren te vinden met letters die hints geven naar de verstopplek van het gouden ei. Heb je ‘m gevonden? Dan heeft de paashaas iets lekkers voor je.

Bezoek een paasmarkt in de buurt als een van de uitjes tijdens Pasen

Op verschillende plekken in Nederland zijn paasmarkten te bezoeken. Natuurlijk kun je struinen langs de kraampjes vol curiosa, antiek, brocante en vintage, maar vergeet ook de lekkere snacks niet. Zoals warme stroopwafels en verse vis. Bovendien worden er op vele markten paasspelletjes en activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Paaseieren zoeken in de pruimenboomgaard

Op het Muiderslot in Muiden hangt de lente in de lucht. De natuur staat in bloei en in de pruimenboomgaard zijn heel veel paaseitjes verstopt in het paasweekend. Dat wordt zoeken geblazen. Wie het gouden ei vindt, krijgt een extraatje. Ook worden er op beide paasdagen creatieve activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals een speurtocht en je eigen droompaasei knutselen in het atelier.

Een van de leukste uitjes tijdens Pasen: paasontbijten tussen de aapjes in de Apenheul

Eerste Paasdag mag je ontbijten in de Apenheul voordat het park open gaat en dat is uniek. Tijdens het ontbijtbuffet mag je een (a)pancake versieren en daarna wandel je zo het park in tussen de apen. In de speeltuin van de Apenheul zijn paaseieren verstopt. Verder bestaat het buffet uit croissants, verschillende soorten brood waaronder Fries suikerbrood, beleg, gekookte eitjes, scrambled eggs of je creert je eigen yoghurt bowl. Natuurlijk is er voor de ouders genoeg koffie om mee op te starten. Wel slim om even van tevoren te reserveren.

Paaseieren zoeken in de Schoorlse duinen

Knutsel eerst een paasmandje bij de Schoorlse duinen om die vervolgens mee te nemen tijdens je zoektocht naar de paaseieren die verstopt zijn in de Schoorlse duinen. Heerlijk om de hele dag buiten te zijn. Daarna warm je op met koffie en een taartje. Of een paasei. Reserveer wel even een tijdsslot van tevoren.

Bijna Pasen! 6x de leukste spelletjes om binnen en buiten te doen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme