Bijna Pasen! 6x de leukste spelletjes om binnen en buiten te doen!

Lifestyle Redactie 1 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Omdat Pasen bij uitstek een weekend is om spelletjes te spelen, hebben wij hier de leukste voor je op een rijtje gezet. Na het paasontbijt gaan jullie meteen aan de slag met deze paasei- en paashaas-gerelateerde activiteiten. Veel plezier!

Hoera, het is (bijna) Pasen!

Sla genoeg eieren in, verdeel je gezin vast in teams en maak je klaar voor een gezellig Pasen.

1. Paaseieren zoeken

Een welbekende klassieker. Jullie verstoppen de eitjes en het is aan de kinderen om ze op te sporen, mét mandje uiteraard. Zelf geverfd of van chocolade, in de tuin of binnen in huis: doe het vooral naar eigen smaak.

Wees vooral niet verbaasd als je rond de kerstdagen nog een eitje vindt. Soms zijn die verstopplekken gewoon écht heel moeilijk. Variatietip: vul lege, plastic eieren met briefjes. Op de briefjes schrijf je aanwijzingen voor de zoektocht naar het volgende paasei. Het allerlaatste eitje leidt naar een schat…

2. Paaseieren-race

Verdeel de deelnemers in twee teams en zorg voor genoeg eetlepels en paaseieren. Een persoon uit elk team doet een lepel in zijn mond met daarop een eitje, en moet vervolgens een parcours afleggen en het eitje naar de finish brengen zónder dat-ie van de lepel afvalt. Als het eitje valt, moet de speler terug naar de start. Handen gebruiken is niet toegestaan.

3. Paas-piñata

Koop een lege piñata (bijvoorbeeld dit gezellige zonnetje) en vul deze met paaseitjes en wat kleine speelgoedjes. Om beurten mogen de kinderen de piñata geblinddoekt een paar klappen geven.

Zorg wel voor genoeg ruimte en veiligheid en laat bij jonge kinderen de blinddoek achterwege. Wanneer de piñata breekt, breekt er een soort Paas-hemel open en kunnen de kinderen zoveel snoepjes en prijsjes pakken als ze kunnen. Leuk!

4. Eieren verven

Nóg zo’n klassieker, maar het verven van eieren verveelt nooit. Koop niet alleen verf maar ook wat extra decoraties (denk aan glitters, strikjes, stickers, lintjes etc. etc.) Zo wordt Pasen ongetwijfeld een feestje.

5. Paashaas-bowlen

Knip afbeeldingen van paashazen uit en plak ze vast op tien lege flessen. Bedenk een goede, ruime bowling-plek (de gang misschien, of in de tuin als het lekker weer is) en begin met bowlen. Houd de score bij, want de winnaar krijgt uiteraard een klein prijsje. Heb je toch een goed reden om zo’n enorme chocoladepaashaas in te slaan.

6. Bunny Hop

Voor de sportieve families onder ons: paas-zaklopen! Deel je gezin weer op in twee teams en zorg voor zakken (zak van Sinterklaas wellicht?). Stel een parcours op met aan een kant paaseieren en aan de andere kant een lege emmer of mand. Het doel is om al zaklopend zoveel mogelijk paaseieren naar de finish te brengen. Het team dat de meeste eieren in de mand heeft gekregen, heeft gewonnen. Ready, set, GO!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen