Acht dingen die je vergeet zodra je één stap buiten de deur zet

Mind Redactie 25 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Je weet niet hoe het komt, maar het gebeurt… Zodra je één stap buiten de deur zet zijn je hersenen een soort van zeef. Deze dingen vergeten wij al-tijd. Herkenbaar?

1. Hoe hard je eigenlijk zingt met een koptelefoon op

Heerlijk, zo met je oordopjes in op de fiets. Lekker meeneuriën. Of ja, neuriën? Dankzij het harde geluid ben je zelf ook steeds harder gaan zingen. Je hebt het pas door wanneer bij het stoplicht een opa verschrikt opkijkt en zijn gehoorapparaat snel zachter zet. Oeps.

2. Sleutels en portemonnee

Tegen heb obsessieve aan vragen we het thuis continu aan onszelf: heb ik ALLES bij? Waarschijnlijk heb je de belangrijke spullen in het zicht liggen, anders vergeet je het geheid. Want als je eenmaal buiten staat, ga je er no way meer aan denken.

3. Wat je nog in de koelkast hebt liggen

Hè, hadden we nu wel of niet Parmezaanse kaas in de koelkast liggen? Vervolgens neem je voor de zekerheid toch maar weer zo’n stuk van zes euro mee, om er vervolgens twee terug te vinden. Een in de koelkast en eentje in de vriezer. Dit is je blijkbaar vaker overkomen.

4. Of je vergeet het belangrijkste ingrediënt

Eenmaal thuis: pesto vergeten. Dat wordt vanavond pasta pesto zonder pesto of nóg een keer met twee vermoeide kids op de fiets richting de supermarkt. Oh, wat een feest!

5. Je oplader

Bijna dagelijks vergeet je hem wel, om vervolgens de hele dag panisch om te gaan met je batterij van 20% voor het geval dat school belt (of je Famme wilt checken). En natuurlijk raakt hij altijd leeg wanneer je met je partner wilt afspreken wie de kinderen ophaalt. Waardoor jullie allebei maar naar school haasten… Eenmaal daar zegt je partner zuchtend (hij kent jou, dit is al de duizendste keer): ‘Laad alsjeblieft je telefoon een keer op!’ Waarna jij terugkaatst: ‘Koop dan ook een goeie telefoon voor me’, Iphone 6 hint, hint.

6. In het geval van een baby: iets wat je dringend nodig hebt

Daar sta je dan: met een tas vol billendoekjes, -zalf, spuugdoekjes, drie setjes schone babykleding, een dekentje, speen, knuffel, verschoonmatje, melkpoeder en water. Wat ontbreekt: juist ja, je dacht dat je het wel zou redden met drie luiers. Herhaal het mantra: ‘altijd eentje meer inpakken… altijd eentje meer inpakken…’

7. De naam van een bekende

Thuis gaat het wel goed, we onthouden alles redelijk goed met behulp van briefjes en een simpele levensstijl. Als de buurman even langskomt weet je echt zijn naam wel. Maar zodra je een stap buiten zet, dan slaat de zwangerschapsdementie drie keer zo hard toe. Help… Hoe heet je teamgenoot van basketbal ook alweer? En dus ren je maar snel de winkel uit.

8. Of je de ramen wel of niet hebt dichtgedaan

‘Had ik de deur nou wel dichtgedaan?’ of ‘Staat dat raam niet nog open?’. Het maakt niet uit hoe vaak je hebt gecheckt, je vraagt het je minimaal één keer per dag af. Over zulke dingen hoef je je niet meer druk te maken, want met Gigaset elements sta je altijd en overal in verbinding met je huis. Sensoren registreren precies wat er gebeurt en sturen informatie hierover veilig door naar je smartphone. Zo check je dus onderweg eenvoudig hoe het zit met je ramen en deuren. Een alarmsignaal waarschuwt de omgeving zodra iemand probeert binnen te dringen.

 

 

Powernaps for the win! Dit zijn volgens wetenschappers de voordelen van een overheerlijk dutje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme