Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kinderen 27 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze hartverwarmende, korte Disneyfilm over pesten wil je samen met je kinderen kijken

Kinderen leren om te gaan met emoties, verschillende karakters en conflicten door te kijken naar tekenfilms. Er wordt – gelukkig – ook steeds meer aandacht aan pesten besteed in kinderseries, zodat ze zien hoe dit ontstaat en wat dit voor nare gevolgen kan hebben voor het karakter dat gepest wordt. Dit laatste onderwerp wordt flink onder handen genomen in een nieuwe, korte productie van Disney die jij en je kind gezien moeten hebben.

Pesten

Aan het begin van de film word je meegenomen in de wereld van J.J., een jongetje dat niet aardig is voor de kindjes bij hem op school. Hij steelt speelgoed, is gemeen en zin klasgenootjes vermijden hem.

Onacceptabel gedrag

Dan is er nog Lou. Lou is een klein monstertje dat is gevormd door een aantal lost and found spulletjes uit de school. Hij is grappig en extravert en woont in een houten doos op de speelplaats van de basisschool waarop J.J. en zijn klasgenootjes zitten. Vanuit daar houdt hij de spelende kindjes in de gaten en ziet hij het gedrag van J.J. meteen. Lou en J.J. komen in de film aanraking met elkaar en Lou leert J.J. waarom hij doet zoals hij doet. Dat hij andere kinderen pijn doet en dat zijn gedrag onacceptabel is.

LEES OOK: De 5 beste films en series over pesten die je (met je kind) gezien wilt hebben

Ommekeer

Waar je aan het begin nog een naar gevoel bij J.J. had, verandert dit in de loop van de film. Als je als kijker doorhebt wat J.J. tot zijn acties drijft, en hem die belangrijke les ziet leren, weten we zeker dat de tranen achter je ogen prikken. Het enige wat je wil is J.J. in je armen nemen, hem knuffelen en hem vergeven voor zijn acties.

Lou is een korte film die voorafgaand aan de nieuwe Cars 3-film wordt vertoond. Lou is het regiedebuut van Dave Mullins, een animator die al meer dan vijftien jaar voor de studio werkt aan klassiekers zoals Monsters Inc, Finding Nemo, The Incredibles, Cars en Ratatouille. Als animation supervisor werkte hij ook aan The Good Dinosaur en Cars 2.

De film duurt in totaal zeven minuten en is absoluut het kijken waard. Cars 3 en daarmee ook Lou draait nu in alle Nederlandse bioscopen.

Confronterende video: zo ziet online pesten er in het echte leven uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babble.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme