Goedkoop en origineel: 5x een DIY carnavalskostuum voor jouw kind

Mode Kiki Meijer 13 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Alaaf! Carnaval staat al bijna voor de deur. Vanaf 18 februari pakt iedereen groots uit met indrukwekkende kostuums. Het kost niet alleen veel geld, maar het is ook iedere keer weer een uitdaging om wat origineels te bedenken. Wil je zeker weten dat je een unieke creatie hebt? Ga dan voor een zelfgemaakt carnavalskostuum voor je kind.

Hou jij ervan om creatief bezig te zijn samen met jouw kind? Dan hebben wij voor jou vijf DIY carnavalsoutfits bedacht waar jullie samen aan kunnen knutselen.

DIY carnavalskostuums voor jouw kind

1. Boef

Als je kind al een boefje is dan ontbreekt alleen nog dit kostuum. Het is makkelijk om samen te stellen. Een gestreept shirt, een zwarte broek en zwarte schoenen heb je vast nog wel in de kast liggen. Het enige wat je dan nog moet toevoegen is een zwarte muts, een masker en een tas waar de buit in kan worden geladen.

2. Minion

Van deze schattige gele wezentjes uit de film Verschrikkelijke Ikke is bijna iedereen fan. Er zijn veel kostuums online te vinden van de Minions. Maar het is ook optie om zelf te gaan knutselen. Met een gekke bril, een geel geschminkt gezicht en een overall met een geel shirt eronder kom je al heel ver. Verder kun je ook creatief bezig gaan met een oude gele muts die misschien nog ergens verstopt ligt.

3. Flamingo

Pretty in pink! Dit schattige roze dier is heel makkelijk als DIY carnavalskostuum te creëren. Met een roze tutu, boa en een do it yourself flamingo haarband is je kind helemaal klaar voor de carnaval. Misschien kunnen jullie zelfs als twins gaan dit jaar!

4. Legoblokje

Bouwen met LEGO of zelf een legoblokje worden. Zijn jouw kids echte LEGO-liefhebbers? Dan is dit kostuum voor hen gemaakt. Met een kartonnen doos, bekers en een kleur verf naar keuze is deze outfit in een handomdraai gecreëerd.

5. Kauwgomballen automaat

Als je aan je kinderen vraagt of ze een snoepje willen is het antwoord vaak een volmondige ja. Als je ze dan vraagt of ze een levende snoepmachine willen worden is daar geen twijfel over mogelijk. Deze DIY kauwgomballenautomaat-outfit is een droom voor je kind!

Het is bijna carnaval! 6 x de leukste (en budgetproof) outfits voor kids

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme