Redactie
Redactie Lifestyle 6 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

DIY: zo geef je potjes babyvoeding een tweede leven

Een hoop spullen die we dagelijks in huis gebruiken kunnen we prima recyclen, maar upcycling (creatief hergebruik) is in veel gevallen nog veel slimmer. Wat doe je bijvoorbeeld met al die lege potjes babyvoeding? Hierbij twintig creatieve manieren om ze nieuw leven in te blazen. En dat kan verrassend makkelijk.

Liever koken we vers voor ons kroost, maar soms kan een potje verdraaide handig zijn. Tegenwoordig vind je ze in allerlei bio varianten, je schuldig voelen is dus niet nodig. En wist je dat je met al die potjes deze handige en leuke oplossingen hebt voor recycling. Goed voor het milieu en het scheelt een aantal onmenselijke til-sessies naar de glasbak.

1. Op je bureau

Laat jij je pennen, stiften, potloden en andere kantoorartikelen snel slingeren? Stop ze in een potje (en niet los in je handtas)

2. Naaigerei

Een handige manier om al die afgevallen of nieuwe knopen in te bewaren.

3. Fotolijstje

De potsierlijke lijstjes van je oma of de vierkante fotolijstjes van de Blokker, vriendelijk bedankt. Oké, ze doen een béétje denken aan die jezus-achtige kaarsen in de kerk, maar het is best een leuk idee.

4. Minimalistische bloempotjes

Stop er een schattige mini-cactus in of een ander minimalistisch ‘hipster’ plantje, knoop er wat ijzerdraad om en hang ze op.

5. Een kalender

Een kalender beschouwen inmiddels al bijna uit Het Stenen Tijdperk, aangezien alles in onze iPhone staat. Maar leuk is het wel. Stop in elk potje een kleine verrassing voor de kids.

6. Kruidenpotjes

Handig én overzichtelijk! Stop al je keukenkruiden in de glazen potjes en plak er een sticker op met welk kruid het is. Zet ze vervolgens op een plankje of orden ze in een mooi krat. Dit geeft je keuken sowieso een mini-upgrade.

7. Lego als opruimpotjes

Beschilder de glazen potjes geel en bewerk ze met een zwarte stift tot reusachtige Lego-hoofdjes. Reken maar dat het opruimen zo leuker wordt voor de kids.

8. Cadeauverpakking

Je kunt de potjes vullen met bijvoorbeeld badzout, zelfgemaakte douchegel of handmade jam en dit cadeau geven aan iemand. Voor je het weet kun je je eigen beautylijn beginnen.

9. Ontbijt-saver

Altijd te laat voor ontbijt? Maak je yoghurt met granola al de avond van tevoren klaar in deze glazen potjes. Klaar om meegenomen te worden.

10. Babyspeelgoed

Baby’s houden nu eenmaal van dingen die geluid maken en bewegen, dus waarom maak je niet zelf iets? Vul de potjes bijvoorbeeld met ongekookte risotto.

11. Kaarshouder

Maak je huis of balkon knus in een handomdraai. Slechts een kwestie van de potjes even schoonspoelen en vullen met waxinelichtjes. Je kunt ze eventueel ook beschilderen.

12. Olielampen

Niets knusser dan zomeravonden doorbrengen in een zwoel verlichte tuin of op een met kaarslicht verlicht dakterras? Het enige wat je nodig hebt is een potje, lont, olie en vuur (en vergeet niet de deksel van het potje te bewaren want die heb je hierbij nodig).

13. Hangende kandelaar

De perfecte toevoeging aan die BBQ die binnenkort gepland staat. Op deze manier maak je je eigen kandelaar.

14. Mini-terrariums

Tegenwoordig bewaren we hele oerwouden en gevonden natuurvoorwerpen onder onze glazen stolp, zonder dat iemand er gek van opkijkt. Want het is nu eenmaal súper hip. Bovendien is het reuze interessant voor de kleintjes, want wat voor natuurverschijnselen zijn er allemaal te spotten in die glazen pot?

15. Verfpotjes

Je kunt nooit genoeg potjes en bakjes hebben om al het knutsel-en verfgerei in te bewaren. Een potje voor de kwasten en verf is altijd handig. De potjes hebben een fijne maat waardoor er niet overmatig verf wordt gebruikt, wat later weggegooid moet worden.

16. Als huisparfum

Vul de potjes met lekkere bloemen en kruiden, zoals lavendel of tijm, en maak zo je eigen huisparfum.En het staat ook nog eens leuk!

12x dingen van je kind om te bewaren voor later

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme