Deze moeder deelt een hack voor doorkomende tandjes en het is geniaal

Kinderen Rachelle Abbas 5 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Na het lezen van dit artikel zal je je afvragen waarom je er niet eerder aan hebt gedacht: deze Amerikaanse moeder deelt een ongewone, maar blijkbaar hele rustgevende hack voor kids waar de tandjes doorkomen.

Doorkomende tandjes

Emelia Jackson deelde bijna een jaar geleden haar tip om de pijn van doorkomende tandjes wat draaglijker te maken. Ze deelde een video van haar kleine met een speen die is gevuld met water en bevroren is. ‘Als je kind last heeft, doe dan water in de speen en laat het een paar uur in de vriezer’, zegt Emilia. Haar tip is destijds al viral gegaan, maar mocht je hem hebben gemist kun je de video hier nog bekijken:

Gemengde reacties

Niet alle reacties waren positief. Sommige begonnen over de puinhoop die het kon achterlaten, anderen vroegen zich af of het ijs een uitweg zou vinden en uiteindelijk verstikkingsgevaar kon vormen. Emelia denkt dat een stuk ijs zijn weg naar buiten niet kan vinden, omdat het gaatje natuurlijk erg klein is. Ze stelt wel voor dat je je kleine alleen de speen laat gebruiken onder toezicht. Emelia benadrukt dat het water in een deel van de speen gaat waar de baby niet aan zuigt. Je kunt ook de speen (zonder water) in de vriezer leggen, zodat de speen zelf koud wordt.

Ben je nog niet overtuigd? Misschien is een barnsteenketting wel de oplossing voor de pijn van doorkomende tandjes! Heb je een andere tip? Deel het met andere moeders op ons Mamaforum!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme