6x leuke en lekkere drankjes om samen met je kind te maken

Kinderen Leanne Hansma 14 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Of het weekend nou voor de deur staat, je een kinderfeestje viert of gewoon zomaar: met deze kinderdrankjes is het altijd feest! Het wordt natuurlijk nog leuker als jullie ze samen klaarmaken.

1. Frisdrank

Eigenlijk is dit gewoon ‘priklimonade’. Kies een lekkere smaak limonadesiroop en voeg hier bruiswater aan toe. Dan drinken je kids een keer wat anders dan hun gewone ranja. Als je kiest voor vruchtensiroop zonder suiker heb je een soort ‘meer verantwoorde’ versie van frisdrank.

2. Kinderbier

Bier, maar dan speciaal voor kinderen. Zonder alcohol dus. Om kinderbier te maken meng je appelsap of perensap met bruiswater. Vul het glas voor 2/3 in met appelsap en maak het af met het bruiswater. Geef je kind dit drankje in een bierglas en het feest is compleet.

3. Smoothie

Het leuke aan dit drankje is dat het zo veelzijdig is. Je er kunt er van alles doorheen doen. Kies het fruit waar je lekkerbekken dol op zijn, voeg hier wat yoghurt of sinaasappelsap aan toe en de smoothie is klaar. Probeer ook eens verschillende lagen smoothie met verschillende kleuren, maakt het voor de koters extra leuk.

Lekkere soorten fruit voor in smoothies zijn appel, banaan, aardbei, mango en bosbessen. Je kunt er ook nog groenten aan toevoegen als spinazie en avocado.

4. Champagne 2.0

Hebben jullie iets te vieren? Met deze alcoholvrije versie van champagne kan het. Om dit drankje te maken schenk je 1/3 appelsap, 1/3 witte druivensap en 1/3 water in een champagneglas. Net echt 😉

5. Kids mocktail

Nog zo’n leuke variant op gewone limonade: de kids mocktail. Een soort cocktail, maar dan zonder alcohol. Je maakt dit drankje met citroensiroop, water, ijsblokjes en munt. Vul een glas of beker met wat ijsblokjes. Schenk daar wat citroensiroop overheen en vul het glas verder met water. Je kunt kiezen voor plat water, maar het kan ook met bruiswater. Maak het af met een takje verse munt. Zet vervolgens een parasolletje en een rietje in het glas, en klaar is Kees.

6. Ice tea

Kat in ’t bakkie deze ice tea. Zet voor jou en je kinderen een kop groene thee. Drink die van jezelf warm op en laat die van je kinderen afkoelen. Wanneer de groene thee koud is voeg je er water (met of zonder prik) aan toe samen met een beetje honing. Snij een schijfje van een citroen en stop die ook in het glas. Voordeel van deze koude thee: je hoeft niet meer te blazen.

Proost!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme