Rochelle (29): ‘Drie weken na mijn bevalling was ik weer zwanger’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 29 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

De ene moeder moet nog weken bijkomen van haar bevalling, de ander voelt zich al snel weer kiplekker. Zo ook Rochelle. Zij voelde zich een week na de bevalling weer helemaal de oude. “Ook al zei de verloskundige dat ik de eerste 6 weken geen seks mocht hebben, ik trok me er niets van aan. En dat heb ik geweten ook: ik ben direct weer zwanger geraakt”, vertelt ze aan Famme.

“Mijn vriend Lars en ik kenden elkaar pas vier maanden toen ik zwanger raakte. Het klikte geweldig en we hadden het vanaf het eerste moment al over onze wens: een groot gezin met minimaal vier of vijf kinderen. We waren dan ook erg blij toen ons eerste kindje zich aankondigde.

Samenwonen

Vanaf dat moment werden we echt één team. Ik verhuurde mijn appartement in Rotterdam en trok bij Lars in. Na een goede 20-weken echo gingen we direct met de babykamer aan de slag. We struinden internet af voor leuke en betaalbare meubels en accessoires. Lars maakte in zijn vrije uurtjes een mooie muurschildering in de babykamer. We konden niet wachten tot onze zoon er was.

Zware laatste weken

De laatste weken van de zwangerschap kreeg ik het zwaar. Het extra gewicht, het vele vocht en mijn grote buik, alles zat in de weg en het werd allemaal een beetje veel. Ik was dan ook blij dat mijn vliezen met 39 weken braken. Na een snelle en voorspoedige bevalling kwam onze zoon ter wereld. Wat waren we trots.

Kraamperiode

De eerste week als moeder kwam er veel op me af. Alles was nieuw, zo ook de korte nachten. De stuwing in mijn borsten vond ik het meest vervelend. Ik wilde geen borstvoeding geven, dus ik moest er echt even doorheen. Dagenlang zat ik met koolbladeren in mijn sportbh en ook dronk ik saliethee, in de hoop dat de stuwing snel zou afnemen. Dat deed het gelukkig ook. Een week na de bevalling voelde ik mij weer helemaal de oude, op wat moeheid na dan.

Weer zwanger

Drie weken na mijn bevalling lagen Lars en ik ’s avonds in bed. Onze zoon sliep al en we keken elkaar aan. Van het één kwam het ander. Ook al zei de verloskundige dat ik de eerste 6 weken geen seks mocht hebben, ik trok me er niets van aan. En dat heb ik geweten ook: ik ben direct weer zwanger geraakt. Ik dacht altijd dat ik pas weer vruchtbaar zou zijn nadat ik één keer ongesteld was geweest, niet dus.

Dicht op elkaar

Lars en ik waren geschrokken van de positieve zwangerschapstest, maar al snel vonden we het enorm leuk. Ik ben inmiddels acht maanden zwanger van onze tweede zoon. Hoe leuk is het voor onze kinderen dat ze zo dicht op elkaar zitten? We weten nu al, dat ze erg close gaan worden.

Zware zwangerschap

Deze zwangerschap is een stuk zwaarder dan mijn vorige. Bij mijn eerste zwangerschap had ik het alleen de laatste twee maanden zwaar. Nu heb ik het alle maanden zwaar gehad, maar ik had ook niet anders verwacht met een baby in huis. De korte nachten, het sjouwen met een baby en de lange dagen. Het is zwaar, maar ik had het niet anders gewild. Ik kijk ontzettend uit naar de komst van onze tweede baby.”

Moeder: ‘Toen ik thuis kwam lag mijn man met onze oppas in bed’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme