‘Een tijdcapsule is het mooiste cadeau dat je je baby kunt geven’

Persoonlijk Sharon van der Werf 12 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Een cadeau voor je kind samen stellen dat pas na zeventien jaar mag worden opgemaakt? Het klinkt een beetje overdreven, maar wij durven te wedden dat deze tijdcapsule het mooiste cadeau is dat de Amerikaanse Abby van Metre ooit gekregen heeft. En wat een briljant idee!

Op haar eerste verjaardag besloten Abby’s ouders 25 brieven van familie en vrienden te verzamelen die haar een fijne 18e verjaardag wenste en deze voor haar te bewaren.

[source id=”attachment_120476″ align=”none”][/source]

Op haar 18e verjaardag mocht Abby dan eindelijk deze ‘time capsule’ openen. Een bijzonder moment dat haar moeder filmde en veel indruk maakt als je het ziet. De video’s werden dan ook maar liefst 160K keer gedeeld. De brieven die Abby kreeg waren ontzettend persoonlijk en emotioneel. Het meest dierbare vond ze de brieven van de zeven dierbaren die in de tussentijd overleden zijn.

Dit was de emotionele Facebook post

LEES OOK: 15 manieren om babyherinneringen te bewaren

September 1999

Abby’s ouders kwamen op het idee in september 1999, toen de wereld zich aan het voorbereiden was voor het nieuwe millennium. Ze hoorden mensen praten over tijdcapsules en realiseerden zich dat het een prachtig cadeau zou zijn om later aan haar te geven. De brieven werden bewaard in een antieke doos zonder dat iemand ze ooit gelezen had.

[source id=”attachment_120477″ align=”none”][/source]

[source id=”attachment_120478″ align=”none”][/source]

Handgeschreven

‘Toen ze de brieven van de mensen die overleden openden, bleken ze allemaal handgeschreven. Dat heeft zo’n diepe emotie. Het is net alsof je een echt gesprek met ze hebt,’ zegt Abby’s moeder tegen Babble.

Abby’s moeder roept iedereen op om ook zoiets te maken voor hun baby: ‘Het is het mooiste cadeau dat je iemand kunt geven.’ En wij vinden het ook een super goed idee.

Wauw, deze jongen heeft een prachtige verjaardagswens: géén cadeaus en wel om deze reden…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen