Zo overleef je de eerste keer met je kind naar de kapper

Kinderen Redactie 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Is het haar zo lang dat het de oogjes van je baby bedekt? Word je jongetje aangezien voor een meisje? Of is het stiekem gewoon one big mess? Kun je deze vragen met een volmodig ‘ja’ beantwoorden, dan is het hoogtijd voor een bezoekje aan de kapper (hoe moeilijk het ook is).

Veel moeders hebben gemengde gevoelens bij de eerste knipbeurt. Voor het eerst naar de kapper betekent het einde van de babytijd. Onderstaande tips helpen je zonder tranen door de eerste knipbeurt heen (en dit geldt voor beide!).

Naar de kapper

Zonder huilbui naar de kapper? Check deze tips

1. Voorbereiding is het halve werk

Je kunt je baby of peuter alvast voorbereiden door thuis een rollenspel te doen. Plaats je baby in een stoel voor de spiegel en drapeer een handdoek om zijn schouders. Gebruik je vingers als schaar en doe alsof je de haartjes knipt. Maak er samen iets leuks van, zodat het eerste echte bezoek aan de kapper minder vreemd is.

2. Kies een vertrouwde kapper

Je voelt je meer op je gemak bij een kapper die je al kent. Wanneer jij rustig bent zal je baby dit voelen en zich ook beter voelen.

3. Timing

Begin de dag met de kapper! Baby’s of peuters zijn ‘s ochtends vaak op hun best: na een goede nachtrust, met het ontbijt net achter de kiezen.

4. Niet teveel

Het is niet nodig om all the way te gaan. De kapper hoeft de haartjes alleen een beetje bij te knippen. Geef de kapper duidelijke instructies, zodat je niet de deur uitloopt met een totaal ander kind.

5. Zorg voor afleiding

Stilzitten is lastig voor baby’s of peuters. Neem wat mee om je kind af te leiden. Denk aan een snack, een boek of zijn favoriete speelgoed.

6. Bewaar een plukje haar

Vergeet niet een plukje haar te bewaren! Stop de lok in een doosje of plak het plukje in een plakboek. De eerste babyhaartjes zul je voor altijd koesteren.

7. Het groeit terug!

Geen paniek wanneer het kapsel anders uitvalt dan verwacht. Het kost tijd om aan een nieuwe look te wennen en, je zult versteld staan hoe snel de kleine weer naar de kapper moet.

Mom hacks! Deze 5 tips gaan je leven zoveel makkelijker maken als moeder van een newborn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme