Mom hacks! Deze 5 tips gaan je leven zoveel makkelijker maken als moeder van een newborn

Kinderen Gina Koninkx 20 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Het leven van een newborn moeder gaat grotendeels over rozen maar er horen ook lekkende borsten en poep explosies (van je baby) bij. Gelukkig deelt de moedermaffia ook al haar favo hacks op het web en dat gaat jouw leven makkelijker maken. Bij deze dus: hacks voor moeders waar jij de vruchten van plukt.

Hacks voor moeders van newborns

Soms zou je willen dat je iets nét even eerder had geweten. Zeker als het aankomt om luiers verschonen, iets dat al niet je favo ding is maar toch echt moet gebeuren. Gelukkig hebben we ook daar wat handige hacks voor gevonden.

1. Was sokjes áltijd in een waszak

Die sokjes zijn oh zo schattig maar oh zo klein. Was ze daarom áltijd in een mesh waszak want deze kleine stukjes stof ga je anders direct kwijtraken en dan is van matching sokjes direct al geen sprake meer.

2. Een donutkussen

Een newborn in huis betekent ook dat jij net de bevalling achter de rug hebt. Alle vrouwen die dat hebben meegemaakt weten hoe pijnlijk het down under kan zijn. Daarom is een donut kussen voor jou dé musthave waar je extreem van kan genieten. Dit kussen heeft een gat in het midden waardoor het pijnlijkste gebied niet te veel druk voelt. Hebben. Handig voor in de auto maar ook thuis op de bank.

3. De handigheid van rompertjes

Dit ga je echt nog regelmatig meemaken: een poepexplosie in de luier van je kleintje. Yawk. Daar wil je zo snel mogelijk vanaf zijn zonder verdere escalatie. Wist jij dat rompertjes ervoor gemaakt zijn om ook naar beneden toe uit te doen als deze een enveloppe-hals hebben? Hierdoor smeer je de boel niet verder uit over de rug, buik en in de haren van je kleintje. Wel zo fris.

4. Rompertjes helpen bij het verschonen

Als je geen poep escalatie in de luier hebt zitten (Thank the Lord), hoef je dus het rompertje niet uit te trekken. Wat je wel kunt doen – als je baby extreem beweeglijk is tijdens het verschonen – is de flapjes van de onderkant even omhoogslaan over de armpjes. Hierdoor kan je baby even niet te veel spartelen en is dat verschonen zo gepiept.

5. Neem ook voor jezelf een extra t-shirt en beha mee

Tijd voor een uitstapje met je kersverse gezin? Voor je kleintje neem je standaard een extra setje kleding en een stapeltje luiers mee maar voor de vrouwen die borstvoeding geven is een extra t-shirt in je tas en een schone beha een must. Lekkende borsten kunnen er namelijk voor zorgen dat je binnen no time grote natte vlekken op je t-shirt hebt zitten. Niet fijn.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme