Sherita Jager
Sherita Jager Kinderen 16 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze foto’s vergeet je de eerste schooldag nooit meer

In ons hoofd zijn we er al een tijdje mee bezig: de eerste schooldag van onze kleintjes. Van het wennen aan het strakke schoolritme, het vullen van de lunchtrommeltjes, tot aan de kleren die ons kroost gaat aantrekken. En dit zijn de foto’s die deze bijzondere dag memorabel maken.

Het was altijd een heel spannende dag: die eerste maandag na de zomervakantie. Nu als ouder is dat eigenlijk niet minder, reden genoeg dus om dit moment vast te leggen.

Foto’s van de eerste schooldag

Zorg voor prachtige herinneringen en maak een paar geweldige foto’s om over een paar jaar nog weer naar terug te kijken.

Op de fiets

Vraag een voorbijganger, je partner of de buurvrouw of ze even een foto wil maken van jullie op de fiets, of van jouw kleintje op z’n eigen fiets! Is er iets typerenders dan samen op de fiets naar school gaan?

Een geposeerde foto met de tas

Een nieuwe tas en outfit? Klaar voor een nieuw schooljaar. Een coole tas is voor veel kinderen iets waar ze blij mee zijn en er is dan ook niets leukers dan een mooie geposeerde foto met de schooltas op de rug.

Een foto vóór het huis of school

Zoek een plekje uit voor een foto die je jaar na jaar kunt herhalen. Op deze manier is ook goed te zien hoe je kind groeit!

Cheesy maar leuk – een ‘eerste schooldag’ sign

Laat een foto praten met een sign waarop staat geschreven, ‘eerste schooldag’ Of het nu een hip letterbord is, of een handgeschreven papiertje, het is eentje die je eigenlijk niet kunt missen.

In het klaslokaal

Het klaslokaal is waar het allemaal gebeurt. De eerste letters, sommetjes en topografie. Maak een paar foto’s van je kind aan zijn of haar tafel, maar ook van het bord of de decoratie. Het is geweldig om later op terug te kijken en samen herinneringen op te halen.

Met de juf of meester

Een fijne schooltijd valt of staat met een goede juf of meester. Een juf of meester zal na jullie, misschien wel de belangrijkste personen in het leven van jouw kleintje worden. Een mooie foto met de juf of meester is er dan ook eentje om te hebben en te koesteren.

Met jou!

We zijn altijd maar druk met foto’s maken van onze kinderen, dat we onszelf nog wel eens vergeten. Maar hoe leuk is het om ook een foto van jullie samen te hebben!

Meer lezen:

Dit moet je kind kunnen als het voor het eerst naar school gaat
7 gezonde en makkelijke snacks voor na schooltijd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme