Saskia
Saskia Columns 15 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Single Sas #21: ‘De hitte verandert mijn lijf in een hormoonbom’

Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven. Wekelijks schrijft ze voor Famme een column over het daten als single moeder.

“Na het avontuur met mijn ex heb ik mezelf even streng toegesproken. Ik ben misschien wel vrijgezel, maar sinds ik moeder ben heb ik toch een verantwoordelijkheidsgevoel. Ik kan het best gezellig hebben met mannen, maar ik wil er natuurlijk wel voor waken dat ik er fysiek en emotioneel voor mijn kids kan zijn. Het zijn dan ook deze momenten dat ik opeens veel meer waarde hecht aan mijn horoscoop wanneer er onder mijn sterrenbeeld vissen staat dat ik ‘de focus op mezelf moet houden.’

Die horoscoop heb ik zo goed mogelijk nageleefd. Met veel motivatie heb ik me dan ook gestort op alle werkzaamheden op kantoor en ik ben zelfs weer naar de sportschool geweest. Ik was heel goed bezig. Met de nadruk op was. Afgelopen weekend steeg de hitte namelijk niet alleen naar mijn hoofd. Heel mijn lijf leek te zijn veranderd in een wandelende hormoonbom. De zon, de warmte in de stad, de geur van zomer om me heen… in my mind beleefde ik een tweede jeugd toen ik in mijn korte broekje door het Vondelpark rende.

Halverwege het park werd al snel duidelijk dat ik niet de enige was met een verhoogde hartslag. Overal zag ik liefde in de lucht. Stelletjes lagen in badkleding op het gras en jonge meiden zaten giechelend achterop de voorbijrazende herenfietsen.

Net toen de hitte naar mijn hoofd begon te stijgen viel mijn oog op een waterfonteintje. Een koude slok water kon ik wel gebruiken dacht ik toen ik naar de waterbron liep. Op het moment dat ik het fonteintje naderde kwam een man op een mountainbike uit een zijstraatje. Aan zijn verhitte gezicht te zien had hij hetzelfde idee. ‘Ladies first’, zei hij en wees naar het fonteintje.

Wanneer het op eet- en drinkgewoonten aankomt ben ik niet de meest charmante persoon, dus je kunt je voorstellen dat dat slokje water uit het fonteintje niet heel galant verliep. Ik probeerde zo normaal mogelijk een slokje water uit te nemen, maar aan het gegrinnik van de man te horen leek ik volgens mij net een onhandige puppy die uit zijn drinkbak wat vocht probeerde binnen te krijgen. Eindelijk lukte het me om een flinke slok te nemen. Met het water nog steeds in mijn mond keek ik op. Ik zag de man lachend naar me kijken. ‘Wat een schatje ben jij’, zei hij met een knipoog. Op dat moment werd ik zo zenuwachtig dat het water spontaan uit mijn mondhoek droop.

Uit ellende ben ik snel weggerend. Die man zal gedacht hebben dat ik mentaal niet helemaal in orde was. Wellicht was dit niet helemaal wat mijn horoscoop bedoelde met ‘de focus houden.’ Gelukkig is er volgende week weer een nieuwe horoscoop. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ook voor de vissen onder ons.”

Single Sas

Iedere maandag lees je op Famme een column van de 33-jarige Saskia. Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia. Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven en schrijft over het daten als single moeder.

Single Sas #20: ‘Had ik maar een tijdmachine’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme