Redactie
Redactie Geld en carriere 3 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Herkenbaar! Is dit het eerste wat jij doet bij thuiskomst?

Na een lange werkdag ploffen we het liefst op de bank, alleen is dit voor vrouwen die kinderen hebben niet vanzelfsprekend. Daarbij hebben we allemaal een ander leven, dus is het voor iedereen verschillend wat we doen bij thuiskomst. Deze dingetjes zijn sowieso herkenbaar! 

Het zou zomaar kunnen zijn dat je rammelt van de honger en je je als een speer begeeft richting ijskast. Of dat je een huispak aanschiet, of dat je je haast naar de crèche, of dat je met je jas aan de fusilli op zet. Of… Nou ja, kijk zelf maar welke routine het beste bij jou past.

Bij thuiskomst…

Herkenbaar?

1. Je roept: “Dag lieverds, mama is er weer!”

Vervolgens hoor je voetstappen jouw kant op dribbelen. Armen worden om je heen geslagen en een waterval aan verhalen vliegt je om de oren. Ontstressen? Mwah, je bent in ieder geval weer veilig en warm thuis.

2. Je rent naar de snackhoek in de keuken

Het is een raar gegeven, dat veel mensen intense honger hebben na een dag werken. Vaak komt dit omdat ze vroeg hebben geluncht en nog een tijdje moeten wachten totdat het eten op tafel staat. Tip: drink twee grote glazen water en ga dan rustig aan het eten beginnen. Immers, ieder pondje gaat door het mondje.

3. Je ontdoet je van bh en strakke jeans

Freedom! Dit betekent overigens niet dat je er bij hoeft te lopen als ma Flodder natuurlijk. Wel belangrijk is het dat je je er comfortabel bij voelt, want alleen zo ga je een relaxte avond tegemoet.

4. Je maakt je klaar voor de sportschool

Niet altijd voor iedereen mogelijk, maar soms, heel soms, moet je de stress van deze dag er even uit rennen. Of fietsen. Of boksen, of zo.

5. Je begeeft je richting laptop

Misschien niet het eerste wat je doet, maar veel vrouwen hebben het idee dat ze nog iets moeten doen. iets waarvan ze denken dat het zo belangrijk is, dat het niet tot morgenochtend kan wachten. Goed nieuws: dit kan wel. Zo, en nu je avond vieren.

6. Je geeft je man een kus

Hoe druk je het ook hebt gehad, hoe irritant die collega ook was, ga nooit zonder kus de deur uit en vice versa. Degene die kust, blust een hart vol smart.

7. Je rekt en strekt de boel

De hele dag naar een klein scherm turen doet niet veel goeds voor rug en nek. Het is daarom belangrijk om te rekken en strekken. Een potje yoga doet ook wonderen.

8. Je zet een kop thee

Het liefst een kop kruidenthee. Dit werkt ontzettend rustgevend.

9. Je schenkt een glas wijn in

Het liefst rood. Werkt verwarmend, ontspannend en het is ook nog eens goed voor je.

10. Je laat de hond uit

Een kwispelend beest achter de deur dat je staat op te wachten is een fijne gedachte. Een rondje lopen met de trouwe viervoeter werkt ook nog eens rustgevend, waardoor je de dag kunt verwerken. Tijd voor een hond, misschien?

11. Je wast je handen (en je gezicht!)

Vooral mensen die in de trein reizen vinden het een verademing om bij thuiskomst hun handen te wassen. Ook make-up verwijderen voelt bijna als een opluchting. Niet per se charming, wel bevrijdend.

17.42 uur
Volgens Britse Wetenschappers zijn mensen het gelukkigst wanneer ze om 17.42 uur thuiskomen, vijf keer per week met het gezin een zelfgemaakte maaltijd eten en twee keer per jaar op vakantie gaan. Wat dit geluk in de weg staat, is stress. Dit zorgt voor een verstoorde balans tussen werk en gezin. No stress, please!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme